Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διατροφή στα παιδιά: Επίκαιρα θέματα

Πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Παιδιατρικής Διατροφής με θέμα: «Διατροφή στα παιδιά: Επίκαιρα θέματα». Η Ημερίδα διοργανώθηκε από  την Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας Ηπατολογίας και Διατροφής και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 1 Απριλίου 2017.

Η σωστή διατροφή εξασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη του βρέφους, του παιδιού και του εφήβου, συμβάλλει στην πρόληψη νοσημάτων κατά την ενήλικο ζωή και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων. Στην ημερίδα αυτή στόχος ήταν να ενημερωθεί ο παιδίατρος για τις ιδιαιτερότητες της διατροφής σε διάφορες ηλικιακές περιόδους και ειδικές καταστάσεις, τις επιπτώσεις της ανεπάρκειας αλλά και του πλεονάσματος θρεπτικών συστατικών σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, ενισχύοντας το ρόλο του παιδιάτρου ως βασικού συντελεστή στην πρώιμη αναγνώριση και αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών αλλά κυρίως στην ανάπτυξη σωστών διατροφικών συνηθειών για την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.

Αναπτύχθηκε ο ρόλος της  Διατροφής στο παιδί και τον έφηβο, οι παραλείψεις και οι υπερβολές που μπορούν να προκύψουν καθώς επίσης και ο ρόλος της διατροφής  σε   ειδικές  καταστάσεις όπως είναι το Παιδί με  στασιμότητα ανάπτυξης, το παιδί που είναι υπέρβαρο/παχύσαρκο με ή χωρίς λιπώδη διήθηση.

Στο συνέδριο συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.