Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ημέρες Παθολογίας 2017

Πραγματοποιήθηκε το  26ο Έτος Ημέρες Παθολογίας 2017 , που διοργανώθηκε από τη  Γ’ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με Ογκολογικό Κέντρο Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης & Έρευνας και έλαβε  χώρα στην Αθήνα, την 30η-31η Μαρτίου και 1η Απριλίου 2017, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα κλινικά προβλήματα της νοσοκομειακής ιατρικής και στα καθημερινά διλήμματα κατά την αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων ασθενών. Προτάθηκαν διαγνωστικοί και θεραπευτικοί αλγόριθμοι βασισμένοι στην έγκυρη επιστημονική και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Η συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα γιατρών από όλες τις ειδικότητες της Παθολογίας ενθάρρυνε  το «διάλογο» μεταξύ των ειδικών προάγοντας το πρότυπο της πολύπλευρης και συστηματικής αντιμετώπισης του ασθενή. Η διεπιστημονική και ταυτόχρονα η εξατομικευμένη προσέγγιση αποτελούν την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης ιατρικής ενισχύοντας τον διάλογο για διάφορα θεραπευτικά πρωτόκολλα που ακολουθεί η σύγχρονη ιατρική.
Στο συνέδριο συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.