Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίσκεψη της ομάδας νοηματικής στο Θέατρο Κωφών

Η ομάδα νοηματικής (ΕΝΓ) της ενορίας της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως, επισκέφτηκε το Θέατρο Κωφών Ελλάδος και παρακολούθησε το ανάλαφρο και ταυτόχρονα σκοτεινό έργο του κλασικού Γάλλου συγγραφέα Μαριβώ, «Το νησί των σκλάβων».

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε κωφούς και ακούοντες ηθοποιούς να συμπράττουν επάνω στη σκηνή, να μπλέκονται, να μιλούν ταυτόχρονα, να μοιράζονται τους ίδιους ρόλους και να τους ερμηνεύουν παράλληλα, σεβόμενοι ο ένας την γλώσσα του άλλου. Τη νοηματική και την ομιλουμένη.

Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους ηθοποιούς (κωφούς και ακούοντες), αλλά και να φωτογραφηθούμε μαζί τους.
Η δημοσιογράφος - διερμηνέας της ΕΝΓ και συνεργάτης του Θεάτρου Κωφών Σοφία Ρομπόλη, κουβέντιασε μαζί μας και μας έλυσε πολλές απορίες σχετικά με την κοινότητα των κωφών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς, ήταν όταν η δασκάλα και επικεφαλής της ομάδας Δήμητρα Μακρή, συνάντησε και μας σύστησε τους δύο πρώτους δασκάλους που είχε όταν ξεκίνησε την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως