Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η λιτάνευση της Θεοτόκου από την Ι.Μ. Κλειστών στα Άνω Λιόσια

Για άλλη μία χρονιά, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εφεστίου Ιεράς Εικόνας της Ι.Μ. Κλειστών, της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Ελεούσας».

Πλήθος λαού παρέλαβε την Ιερά Εικόνα, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος βρέθηκε νωρίς το απόγευμα στο χώρο της Ιεράς Μονής για τη διαδικασία της αναχώρησης της Ιεράς Εικόνας. Την Εικόνα λιτάνευσε πλήθος λαού μαζί με τους ιερείς του, σε μία πορεία άνω των δύο ωρών, από την Ι.Μ. Κλειστών στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

Η άφιξη της Θεοτόκου στην πόλη είναι ένα πολύ σημαντικό εκκλησιαστικό γεγονός, κάτι που το καταδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή στη λιτάνευση, η οποία καθώς κατέρχεται τη λεωφ. Φυλής, συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο από εκείνους που περιμένουν την άφιξη της Εικόνας στο πλάι του δρόμου.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην ιερά αγρυπνία, που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Σαββάτου, προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής 2 Απριλίου 2017.