Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προβολή ταινίας και συζήτηση με στελέχη νεότητας της Μητροπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθηναγόρας προσκάλεσε τους κατηχητές, τι κατηχήτριες και τα στελέχη του νεανικού έργου στην προβολή μιας σύγχρονης κοινωνικής ταινίας.

Η προβολή έγινε την Κυριακή των Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών. Η ταινία ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, η οποία ξεφεύγοντας από τα πλαίσια μιας συνηθισμένης «χριστιανικής» ταινίας, τολμούσε –όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος- να κάνει μια οικοδομητική «επέκταση» της παραβολής του πλουσίου και του Λαζάρου, φέρνοντας τον πλούσιο πλέον στην θέση του πτωχού Λαζάρου για να βιώσει ο ίδιος τις αγωνίες και τις υπαρξιακές αναζητήσεις του ενδεούς, να μεταστρέψει την σκληρόκαρδη προαίρεσή του και να τον βγάλει από την ανωνυμία του πλουσίου καθιστώντας τον πρόσωπο.

Στην εκδήλωση δόθηκε η καλή ευκαιρία να κατατεθούν απόψεις και σκέψεις για την ταινία και το νόημά της από τα στελέχη και να συζητήσουν σχετικά.
Οι φιλόπονοι ιερείς του Ιερού Ναού π. Θεολόγος Σκορδίλης, Υπεύθυνος Νεότητας, π. Γεώργιος Χαλκιάς, Υπεύθυνος ΤΕΔ, και π. Χαράλαμπος Τριαντόπουλος με τα στελέχη τους φιλοξένησαν την εκδήλωση και πρόσφεραν απλόχερα ένα αβραμιαίο αποκριάτικο δείπνο στους κατηχητές-τριες της Μητροπόλεώς μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Ι.Μητροπόλεως π. Αγαθάγγελος Κόκλας, ο Δντής του Γραφείου Νεότητος π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος και αρκετοί Υπεύθυνοι Ιερείς Νεότητος των ενοριών της Μητροπόλεώς μας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, σε συνεργασία με τους Ιερείς του Ιερού Ναού.

Από το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως