Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ομιλία Ηλία Λιαμή με «δυο στάλες κουράγιο για γονείς και συντρόφους»

«Αυτός είναι λοιπόν ο νέος ορισμός του ήρωα: ο καθημερινός αγωνιστής που κάθε στιγμή δίνει με το λόγο και την πράξη σημάδια ανθρωπιάς ενάντια σε όσα απάνθρωπα και ντροπιαστικά έχουν αποδεχτεί οι άνθρωποι ως φυσιολογικά και μοιραία...

Σ' αυτόν τον ηρωισμό πρέπει ν' αποφασίσουμε αν θα μυήσουμε τα παιδιά μας1». Με τα παραπάνω λόγια ο κος Λιαμής Ηλίας δίνει το στίγμα των σκέψεων που θα μοιραστεί μαζί μας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

Η πορεία του κου Λιαμή στον ακαδημαϊκό χώρο της θεολογίας και της μουσικολογίας, σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους, είναι μια προίκα ζηλευτή. Η συμμετοχή του σε συνοδικές επιτροπές, η κάλυψη της θέσης του προέδρου του Ερευνητικού Ιδρύματος  Πολιτισμού και Εκπαίδευσης (Ε.Ι.Π.Ε.), η μόνιμη συνεργασία με Μητροπόλεις σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και την κατήχηση, η πορεία του ως ραδιοφωνικός παραγωγός αλλά και ως φιλοξενούμενος σε ραδιο -τηλεοπτικές εκπομπές, το συγγραφικό του έργο και οι καλλιτεχνικές εκφάνσεις του έργου αυτού (συγγραφή θεατρικών παραστάσεων με παρουσία στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά και αλλού), η συστηματική αρθρογραφία κ.λπ. σκιαγραφούν το προφίλ ενός πολυπράγμωνος ανθρώπου που θέλησε να περιστρέψει το χάρισμά του με κέντρο την ορθόδοξη εκκλησία. Ευχόμαστε από καρδιάς να επιστρέψει πολλαπλασιασμένο το τάλαντο στον Χορηγό του.

Με αφορμή το βιβλίο του "Δυο στάλες κουράγιο για γονείς και συντρόφους" (νέα κυκλοφορία, εκδ. Αρχονταρίκι) ο κος Λιαμής θα σταθεί συμπαραστάτης μας στο "φυτώριο παιδιών με απλό νου" (ηρώων δηλαδή) που πασχίζουμε να αναθρέψουμε. Ο διατρητικός, αρχοντικός λόγος του και η προσήνεια του χαρακτήρα του είναι άλλη μια ευκαιρία για εμάς να εκμεταλλευτούμε ανθρώπους φίλους του Θεού, των οποίων τα βήματα οδηγεί στο ναό μας ο πολύπαθος γονιός και σύζυγος Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία του μητέρα Ελένη.

Παράλληλα με την ομιλία /συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί στο ναό, τα παιδιά θα απασχοληθούν στο πνευματικό κέντρο στο δικό τους παρεάκι. Φρονούμε αγαπητοί γονείς πως η απασχόληση των παιδιών στην εκκλησία εντυπώνεται ανεξίτηλα στη μνήμη τους, με κεντρομόλους ιδιότητες στον μέλλοντα καιρό της άρνησης (αν αυτή η άρνηση υπάρξει κάποτε στη ζωή τους).

1 «Δυο στάλες κουράγιο για συντρόφους και γονείς¬ σελ. 63, Ηλίας Λιαμής, εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ