Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πραγματοποιήθηκε το 3ο Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία»

Πραγματοποιήθηκε το 3ο Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία» με θέμα  Κλινικές μελέτες στην Ογκολογία–μύθοι και αλήθειες.

Το Συνέδριο έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 25–26 Νοεμβρίου 2016.

Στις εκδηλώσεις του 3ημέρου συνεδρίου, προσεγγίστηκαν οι κλινικές μελέτες από κάθε πλευρά, αναζητήθηκαν οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από αυτές, και αναλύθηκαν η έννοια του “Patient Advocacy”. Συζητήθηκαν επίσης οι καινοτόμες θεραπείες, τα προγράμματα φαρμακευτικής πρώιμης πρόσβασης και ο ρόλος των ΜΜΕ και του διαδικτύου στην ογκολογική ενημέρωση. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης του σώματος και της ψυχής του ογκολόγου, αλλά και του ογκολογικού ασθενούς.

Το 3ο Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία» με θέμα “Κλινικές μελέτες στην Ογκολογία – μύθοι και αλήθειες” και η Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού και τα βιωματικά σεμινάρια, όπως και οι προηγούμενες εκδηλώσεις, επιδιώκουν να αποτελέσουν ένα χώρο γνωριμίας, έκφρασης, συζήτησης και αλληλοϋποστήριξης των γυναικών από όλους του τομείς της Ογκολογίας και παράλληλα να προσφέρουν στήριξη, ενθάρρυνση και ενημέρωση στη γυναίκα ασθενή με καρκίνο μέσω της δημιουργίας μιας ανοιχτής πλατφόρμας επικοινωνίας.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως στην ημερίδα συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Ελλάδος.