Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ξεκίνησε το σεμινάριο υποψηφίων κατηχητών της Μητροπόλεως

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου ξεκίνησε για 7η συνεχή χρονιά το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 το Σεμινάριο-Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών-τριών της Μητρόπολής μας για το Ιεραποστολικό Εκκλησιαστικό Έτος  2016-17.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης του Σεμιναρίου προβλήθηκε ένα  συμβολικό βίντεο, με κεντρικό νόημα τη σωστική και μεταδοτική μαθησιακή διαδικασία για την αγάπη, το οποίο μεταφορικά αναδείκνυε τη διαδοχική μετάδοση του μυστηρίου της αγάπης, του μυστηρίου της Ιεραποστολής και της κατήχησης στη σύγχρονη κοινωνία, αναφέρθηκε η ιστορία και η αξία του έργου της  κατήχησης, ανακοινώθηκε η δομή και η διάρθρωση του εκπαιδευτικού περιεχομένου του Σεμιναρίου και έγιναν οι εγγραφές των υποψηφίων.

Στη δεύτερη συνάντηση έγινε η τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού και η προβολή έξι βασικών  στοιχείων της κατηχητικής διδασκαλίας. Έγινε σύντομος «περίπατος» στο χάρτη της Παλαιστίνης και απαντήθηκαν θεολογικοί και φιλοσοφικοί προβληματισμοί.

Το Σεμινάριο γίνεται στην όμορφη σύγχρονη αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου κάθε Σάββατο 7:00 μ.μ. – 9:30 μ.μ..
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων εισηγήσεις για την κατήχηση, θα μας παρουσιάσουν εκτός από τον Υπεύθυνο του Φροντιστηρίου-Σεμιναρίου π. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο και οι: π. Αναστάσιος Μπαστούνης και π. Νικόλαος Κοτίνης μέλη του Γραφείου Νεότητος, η συγγραφέας και παιδαγωγός κυρία Ιωάννα Σκαρλάτου κ.ἄ.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 20 συναντήσεις.

Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως