Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

1η σύναξη κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου έτους 2016-2017

Στο ξεκίνημα της νέας κατηχητικής περιόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας προσκάλεσε τα στελέχη του έργου της νεότητος σε σύναξη.

Η σύναξη έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου, το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016.

Η υπερσύγχρονη αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού γέμισε με πάνω από 150 στελέχη, που ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του Ποιμενάρχη τους ήρθαν να  ακούσουν την ομιλία του προσκεκλημένου ομιλητή, να διαλεχθούν οικοδομητικά μαζί του και να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, το ηλεκτρονικό κατηχητικό βοήθημα και τον διορισμό για το κατηχητικό τους.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Ελλογιμώτατος Δρ. Θεολογίας, Λέκτωρ του ΕΚΠΑ Τμήματος Θεολογίας κ. Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης, ο οποίος στην εισήγησή του με τίτλο: «Σύγχρονες προκλήσεις στην κατήχηση των ενοριών», παρουσίασε μια μοντέρνα προσέγγιση της κατήχησης.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον ομιλητή, με τον ωραίο του λόγο έκλεισε την σύναξη επισημαίνοντας τη σημασία του τρόπου, που διαχειρίζεται ο κατηχητής σήμερα την κατήχηση και την εκκλησιολογικότητα του περιεχομένου της. Ανέφερε ως παράδειγμα το καταπληκτικό έργο νεότητας, που συντελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βαρυμπόμπης. Εκεί τα ικανότατα στελέχη του Ιερού Ναού με τον υπεύθυνο νεότητας π. Ρωμανό Νερουτσόπουλο σε μια διαδραστική εκδήλωση, που είχε προσκληθεί ο Σεβασμιώτατος, κατόρθωσαν με βιωματική μαθησιακή διαδικασία, να γνωρίσουν στα κατηχητόπουλα τον επίσκοπό τους και την θέση του μέσα την Εκκλησία. Μέσα από ένα μικρό ορατόριο, με το συνδυασμό ήχου και φωτός, του προσέφεραν «νάμα» και «πρόσφορο» και από τα αγαθά της γής, τονίζοντας την μεγάλη σημασία του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, που αποτελεί το επίκεντρο της Εκκλησιαστικής κοινότητας.

Η εκδήλωση των στελεχών ολοκληρώθηκε με την πιανίστρια κυρία Αναστασία Κασβή. Ευχαριστίες πολλές στον π. Αναστάσιο Μπαστούνη, προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος φιλοξένησε την εκδήλωση και συνέβαλε τα μέγιστα στην διοργάνωσή της μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Γραφείου Νεότητος και τον Διευθυντή του.

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου