Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκδρομή της Αγ. Βαρβάρας Ιλίου και του Αγ. Διονυσίου Αχαρνών στη Μυτιλήνη

Από κοινού διοργανώνουν μεγάλη προσκυνηματική εκδρομή στο νησί των Αγίων, τη Λέσβο, οι ενορίες της Αγ. Βαρβάρας Ιλίου και του Αγ. Διονυσίου Αχαρνών.

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 το απόγευμα και η επιστροφή στις 8 το πρωί της Τρίτης, ώστε οι εργαζόμενοι να χρειαστούν μόλις μία ημέρα άδειας.

Το κόστος της εκδρομής είναι 175€ και αφορά δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο και οικονομική θέση στο πλοίο και περιλαμβάνονται ο Φ.Π.Α. και ασφαλιστική κάλυψη (αστική, ιατροφαρμακευτική), ενώ δεν περιλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε μουσεία ή άλλους χώρους, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.

Πρόγραμμα εκδρομής

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου – Ημέρα πρώτη
Συγκέντρωση στον Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας στις 6:40 το απόγευμα (ή στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αχαρνών). Αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο «Νήσος Σάμος» της Hellenic Seaways αναχωρεί για Μυτιλήνη στις 9 το βράδυ. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου – Ημέρα δεύτερη
Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης περίπου στις 8:30 το πρωί. Επίσκεψη στο μεγαλύτερο προσκύνημα, στην Ι.Μ. Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Θερμή. Κατόπιν, προσκύνημα στον Άγιο Ταξιάρχη του Μανταμάδου, με την φτιαγμένη από αίμα και πηλό εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Μεσημεριανή ξεκούραση και φαγητό (ελεύθερα) στη Σκάλα Συκαμιάς, την πατρίδα του Στρατή Μυριβήλη, με την Παναγία τη Γοργόνα. Επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, Εσπερινός σε κεντρικό ναό της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου – Ημέρα τρίτη
Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγίας του Δαμανδρίου. Ξενάγηση, πρωινό και κέρασμα στο μοναστήρι. Κατόπιν, προσκύνημα στην Παναγία της Αγιάσου. Το μεσημέρι, επίσκεψη στο Πλωμάρι και ξενάγηση στην παραδοσιακή ποτοποιία «Βαρβαγιάννη».
Η ημέρα θα κλείσει με προσκύνημα στην εντυπωσιακή κατακόμβη του Σκοπέλου, κάτω από τον Ι. Ναό της Αγίας Μαγδαληνής και ελεύθερο βράδυ στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου – Ημέρα τέταρτη
Επίσκεψη στην πανέμορφη Ι. Μονή Λειμώνος, του Αγίου Ιγνατίου, με τα δεκάδες παρεκκλήσια. Μετά το προσκύνημα, επίσκεψη στο γραφικό Μόλυβο και την Πέτρα, με την Παναγία τη Γλυκοφιλούσα. Στις 8:00 το βράδυ, αναχώρηση από το λιμάνι της Μυτιλήνης για τον Πειραιά με το πλοίο «Blue Star I».

Τρίτη 18 Οκτωβρίου – Ημέρα πέμπτη
Άφιξη στο Πειραιά στις 8 το πρωί και μετάβαση στην ενορία. Τέλος εκδρομής!

Δηλώστε συμμετοχή το συντομότερο, πριν την 5η Οκτωβρίου!

Αγία Βαρβάρα Ιλίου: Στους νεωκόρους του Ναού, στο τηλέφωνο 2102610455 και στο ag.varvara@imiliou.gr.
Άγιος Διονύσιος Αχαρνών: κα Μαρία Φραγκογιάννη, στο τηλέφωνο 6946680701.

 

Κατεβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής: