Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

3η Διημερίδα «Διαχείριση επικινδυνότητας ψυχικά πασχόντων στην καθημερινή κλινική πράξη»

Συμμετοχή στην 3η Διημερίδα «Διαχείριση επικινδυνότητας ψυχικά πασχόντων στην καθημερινή κλινική πράξη» που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Royal Olympic Hotel υπο την αιγίδα της Εταιρείας Μελέτης των Σοβαρών και Επιμενουσών Ψυχικών Διαταραχών «ΑΝΑΚΤΗΣΗ» και την συνεργασία των Κλάδων Ψυχιατροδικαστικής και Βίαιων συμπεριφορών της ΕΨΕ.

Συζητήθηκαν θέματα σε ομάδες εργασίες που αφορούσαν  
1) τις δυνατότητες διαχείρισης της επιθετικότητας : τρόποι διαχείρισης, ηθική των παρεμβάσεων, ψυχολογικές επιπτώσεις, ανασταλτικοί παράγοντες, όρια των δυνατοτήτων διαχείρισης της επιθετικότητας.

2) τις  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

3) τα Ηθικά διλλήματα και αδιέξοδα που προκύπτουν στην προσπάθεια διαχείρισης της επιθετικότητας

4) την Ακούσια νοσηλεία του ατόμου οικειοθελώς προσερχόμενου για ψυχιατρική εξέταση, αλλά αρνούμενου για  ψυχιατρική νοσηλεία : αναπτύσσοντας όλα τα θέματα που άπτονται της Ηθικής, Δεοντολογίας , Νομικής και σύγχρονης Βιοηθικής.

5) καθώς επίσης και τις Παραμέτρους που επηρεάζουν τη διάρκεια της (ακούσιας) ψυχιατρικής νοσηλείας, τα Προβλήματα που συνδέονται με την άρση της ακούσιας νοσηλείας και τη χορήγηση εξιτηρίου.

Στο συνέδριο συμμετείχε ο πανοσ. αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιος Μανώλης, Κλινικός Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοηθικής Ογκολογίας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επι Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.