Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υποδοχή «Αχράντων παθών» και πανήγυρις Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στις Κάτω Αχαρνές

​Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Αχαρνών, επί τη μνήμη των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων​, άνοιξε​ με την υποδοχή ιερών κειμηλίων από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας και συγκεκριμένα των Αχράντων Παθών του Κυρίου Ιησού Χριστού​, που ​πραγματοποιήθηκε ​την Πέμπτη 19 Μαϊου​​.

Τα Άχραντα Πάθη αποτελούνται από τεμάχιο Τίμιου Ξύλου, τεμάχιο από τον Ακάνθινο Στέφανο, τεμάχιο από την Ιερά Χλαμύδα, τεμάχιο από τον Ιερό Σπόγγο, λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο καθώς και μέρος από την πλεξίδα του Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού.

Τα ιερά σεβάσματα συνόδευσε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής και τα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Τον πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του ναού π. Μιχαήλ Τσιρώνης, ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως.

Την υποδοχή ακολούθησε Εσπερινός, Ιερά Παράκληση και Αγρυπνία. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και η πανήγυρις του Ιερού Ναού, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2016.