Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εγκαίνια σε ενδιαφέροντα μουσεία στους Αγ. Αναργύρους

Τα εγκαίνια των νέων εκθέσεων των μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Παλαιού Ραδιοφώνου Θεάτρου Σκιών, που επαναλειτουργούν μετά από 13 χρόνια, τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Α) Το Μουσείο Φυσικής ιστορίας φιλοξενεί απολιθώματα τα οποία χρονολογούνται 300 εκατομύρια χρόνια πριν. Επίσης περιέχει πετρώματα από διάφορα μέρη της Ελλάδος και κυρίως από το Λαύριο καθώς επίσης και σύγχρονα άλλα είδη πετρωμάτων. Αριθμεί πάνω από 1500 εκθέματα.

Β) Το Μουσείο παλαιού ραδιοφώνου περιέχει 150 ραδιόφωνα που χρονολογούνται από το 1920 και μετά καθώς και πομπό τανκς, σημάτων μορς, αυτοσχέδιους πομπούς, με λυχνίες κ.λ.π.

Γ) Το Μουσείο θεάτρου σκιών ή Καραγκιόζη, δημιουργήθηκε το 2000 με τη βοήθεια του συνδημότη μας και γνωστού καραγκιοζοπαίχτη κ.Θανάση Σπυρόπουλο και την επιθυμία του να δημιουργηθεί στο Δήμο μας ένα μουσείο Καραγκιόζη. Σήμερα εκτίθονται πάνω από 250 φιγούρες και σκηνικά.
Τα εγκαίνια επαναλειτουργίας των μουσείων ύστερα από 13 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο χώρο όπου στεγάζονται, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Σπύρος Αποστόλου".