Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το Άγιο Πάθος και την Ανάσταση παρουσίασαν τα παιδιά του Μητροπολιτικού Ναού

Σε μια πολύ ωραία και κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 το απόγευμα, η εκδήλωση των Νεανικών Συνάξεων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου με τίτλο «Το Άγιο Πάθος και η Ανάσταση».

Ο λόγος, η εικόνα, ο ήχος και το φως συνόδευσαν, παραμονές της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, το κοινό σε μια μυσταγωγική ξενάγηση μέσα στην Εβδομάδα των Παθών, την Σταύρωση, την Ταφή και την Ανάσταση, μέσω λογοτεχνικών και εκκλησιαστικών κειμένων.

Την παράσταση, που έλαβε χώρα εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, οι εφημέριοι του ναού και πολλοί ενορίτες.

Ο προϊστάμενος του ναού, π. Αναστάσιος Μπαστούνης, ευχήθηκε στα παιδιά που έλαβαν μέρος στην παράσταση και βίωσαν μέσω αυτής τα μεγάλα γεγονότα, να βιώνουν τον Χριστό σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Ο κ. Αθηναγόρας αφού συνεχάρη τους συντελεστές της παράστασης, αναφέρθηκε σ' έναν στίχο του ποιητή Γ. Βερίτη:

«Πλάκες, που στέκατε βαριές
στα μνήματα και στις καρδιές,
σας έσπασε ο Χριστός μου!

«Ο ποιητής με αυτούς τους στίχους μιλάει για την Ανάσταση του Κυρίου, αναφερόμενος στις πλάκες που σκέπαζαν τον τάφο και που έσπασαν με την Ανάσταση. Εύχομαι οι άλλες πλάκες που κουβαλάμε μέσα μας και δεν μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους, η Ανάσταση του Κυρίου να τις σπάσει και να γίνουμε άνθρωποι ανοικτοί προς τους άλλους και προς τον Θεό. Και να ανατείλει ως έαρ ο Χριστός και να φωτίσει την ψυχή μας, όπως την φώτισαν απόψε τα παιδιά μας.»

Στο τέλος της εκδήλωσης μοίρασε σε όλους ένα βιβλιαράκι με την ακολουθία της Αναστάσεως.