Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υποδοχή των τ. λειψάνων του Αγίου Βαρνάβα

Με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα έγινε η υποδοχή των τιμίων λειψάνων του Αγ. Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου, από την Ι. Μονή Κύκκου στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Η υποδοχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2016 και η αναχώρηση θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου. Στο διάστημα αυτό ο ναός θα παραμένει ανοιχτός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έχουν οργανωθεί πολλές ακολουθίες και λατρευτικές συνάξεις.

Την υποδοχή έκανε στην πύλη του Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ενώ προηγουμένως δεκάδες ιερείς και πιστοί είχαν προϋπαντήσει τα τ. λείψανα και τους Κυπρίους αδελφούς, δημιουργώντας μία σύντομη λιτανευτική πομπή.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού που τελέστηκε, ο κ. Αθηναγόρας μίλησε για το πως οι άνθρωποι που δίνουν τη ζωή τους, τα προβλήματά τους και τις καθημερινές τους αγωνίες και αγώνες στον Χριστό, γίνονται θεοφόροι. Γιατί ενώνονται με το Σώμα του και το Αίμα του, κι έτσι γίνονται δοχεία της Θείας Χάριτος.

Ρεπορτάζ δημοσίευσε το πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία:
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/6561-proti-fora-stin-ellada-to-leipsano-tou-apostolou-barnaba-foto

το οποίο δημοσίευσε επίσης και βίντεο με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:
http://www.romfea.gr/diafora/6563-iliou-athinagoras-ta-iera-leipsana-ta-timoume-den-ta-latreuoume-binteo