Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς

Με τη συμμετοχή της Μαρίζας Κωχ η εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου

Μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ζωφριάς, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

Ο Ναός κατακλύστηκε από ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι μέχρι τέλους παρακολούθησαν την εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία της η καταξιωμένη τραγουδίστρια και συνθέτης Μαρίζα Κωχ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίκαιρη ομιλία από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ζωφριάς κα. Αγγέλα Μπουρτζάκη, ποιήματα, ένα θεατρικό δρώμενο - κωμωδία με διαχρονικά μηνύματα ενώ στό τέλος η Μαρίζα Κωχ ξεσήκωσε κυριολεκτικά το κοινό αφού με τη συμμετοχή της ορχήστρας της Αγιωργήτικης Κομπανίας αλλά και του καταξιωμένου μουσικού Ηλία Βαμβακούση, τραγούδησε παλιές της επιτυχίες και κατέληξε με την παραδοσιακή Ρίμα του Άη Γιώργη, αφού και ο Ναός που φιλοξένησε την εκδήλωση φέρει το όνομα του αγίου.

Λόγω απουσίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθηναγόρου εκτός Αθηνών, διεβίβασε τις ευλογίες και την αγάπη του ποιμενάρχη μας ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπος ο οποίος και ετίμησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου την κυρία Μαρίζα Κωχ με αναμνηστικό επιστήθιο σταυρό και τιμητική περγαμηνή γιά την προσφορά της στην ελληνικἠ μουσική παράδοση.

Αναμνηστικό δώρο προσφέρθηκε στην κα. Κωχ και από Δημοτικούς Άρχοντες του Δήμου Φυλής οι οποίοι παρέστησαν εκπροσωπώντας τον κ. Δήμαρχο, ενώ παρέστησαν και ιερείς από γειτονικές ενορίες.

Τα επαινετικά σχόλια του τοπικού τύπου (ΦΥΛΑΡΧΟΣ δείτε εδώ, ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δείτε εδώ) καταδεικνύουν την μεγάλη επιτυχία που αυτή σημείωσε ενώ τα άρθρα τα οποία δημοσιεύθηκαν διανθίζονται και από πληθώρα φωτογραφιών.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ

Η φωτογραφία του άρθρου από την ιστοσελίδα «Δυτική όχθη».