Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υποδέχθηκε τον πιστό λαό ο νέος Ναός του Αγίου Δημητρίου

Ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων άνοιξε τις θύρες του μετά από δεκαετίες ονείρων και προσπαθειών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού, παρουσία πλήθους ιερέων, του Δημάρχου της πόλης, βουλευτών, αντιδημάρχων, λαού αλλά εξεχόντως του μεγάλου δωρητή κ. Αθανασίου Μαρτίνου, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015.

Από νωρίς ο πιστός λαός που έχτισε την ενορία του σε μία παράγκα πριν από 40 χρόνια, εισήλθε στο κτήριο του Ιερού Ναού και είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα: η ενορία απέκτησε έναν περίλαμπρο και ευμεγέθη Ναό!

Περιχαρής ήταν ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Βακάλογλου, ο οποίος υποδεχόταν όλους τους παρεβρισκομένους ως επισήμους.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου και πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον ευγενή δωρητή, ο οποίος ανέλαβε σε πολύ μικρό χρόνο να ολοκληρώσει το έργο που είχε παγώσει για πολλά χρόνια. Μάλιστα, ο Άγιος Δημήτριος Άνω Λιοσίων είναι μόλις ένα από τα πολλά έργα που εκτελεί ταυτόχρονα ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος ανεγείρει Ναούς σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο κ. Μαρτίνος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους τους μηχανικούς και εργάτες, ιδιαιτέρως δε τους αδελφούς Δημήτριο και Αλέξιο Κουλοχέρη για την αγαστή συνεργασία και το ζήλο που έδειξαν για την ολοκλήρωση του έργου μέσα στο δεδομένο χρόνο και τις συγκυρίες. Το λόγο πήρε και Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς αλλά και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καμπόλης, οι οποίοι ευχαρίστησαν εκ μέρους των δημοτών των κ. Μαρτίνο.

Ο κ. Αθηναγόρας πρόσφερε ευχαριστήριο, αναμνηστικό δώρο στον κ. Μαρτίνο, ενώ το ίδιο έπραξε κι εκείνος, όπως και ο Δήμος Φυλής, μέσω του Δημάρχου και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, ενώ το επόμενο πρωί, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό.

Εκτενές φωτογραφικό αφιέρωμα περιλαμβάνεται στο κάδρο, στην κορυφή αυτού του άρθρου, με ιδιαίτερες ευχαριστίες στον φωτογράφο κ. Νικόλαο Κουρέα, ο οποίος ανέλαβε ολόκληρη την κάλυψη του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Ευχαριστίες και στον φωτογράφο κ. Δημήτριο Μανώλαρο για τις παρακάτω φωτογραφίες: