Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Η πανήγυρις του Αγ. Ραφαήλ στην Αγ. Βαρβάρα Ιλίου

Με επισημότητα τελέσθηκε η πανήγυρις της ευρέσεως και της ανακομιδής των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τον Ιερό Ναό, η πανήγυρις τελέσθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την 3η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η εύρεση και ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ. Το 2016, η 3η Ιουλίου θα είναι ημέρα Κυριακή, οπότε και θα εορταστεί την ίδια, κυριώνυμο ημέρα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ενώ συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Πρωτ. Θεόδωρος Παπαγιάννης και οι εφημέριοι του Ιερού Ναού.

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων, ενώ πολλοί ήταν οι πιστοί που συμμετείχαν στον νυκτερινό Όρθρο και Θεία Λειτουργία της Κυριακής, που τελούνται στο παρεκκλήσιο του Αγ. Ραφαήλ, κάθε Σάββατο βράδυ, από 22:00-00:30.

Το βράδυ της Κυριακής τελέστηκε λιτάνευση της ι. Εικόνας και των τ. Λειψάνων των Αγίων δια των οδών Φιλοκτήτου-Ποσειδώνος-Έκτορος-Ηροδότου-Πωγωνίου-Ελαιών και Πατρόκλου.

Λόγω της ιδιαίτερης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης των ημερών ματαιώθηκε η συναυλία παραδοσιακής μουσικής και το παραδοσιακό πανηγύρι που είχε ανακοινωθεί. Δώθηκε όμως η υπόσχεση αυτό να πραγματοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία, μόλις ομαλοποιηθεί η πολιτική κατάσταση.