Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Με παιδικές φωνές και Μ. Χατζιδάκι η λήξη των συνάξεων στην Αγ. Βαρβάρα

Στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου έγινε η γιορτή λήξης των κατηχητικών συνάξεων και των πολιτιστικών δραστηριότητων για το έτος 2015.

Στο χώρο της εκδήλωσης οι μαθητές της Αγιογραφίας μαζί με τη δασκάλα τους κα. Χρυσάνθη Τσίντζουρα παρουσίασαν τα έργα τους, μαζί με τα παιδιά που διδάχθηκαν ζωγραφική από τη δασκάλα τους κα. Ελένη Παναγιωτοπούλου. Ταυτόχρονα, οι κυρίες των μαθημάτων χειροτεχνίας παρουσίασαν τα εργόχειρά τους, μαζί με την πρεσβυτέρα Δέσποινα Παναγακοπούλου που διέθεσε τον χρόνο της και το ταλέντο της για να δείξει έξυπνους τρόπους διακόσμησης. Έργο του διέθεσε προς έκθεση και ο ξυλογλύπτης κος. Δημήτριος Ψωμοδότης, θέλοντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον για μία πιθανή διδασκαλία ξυλογλυπτικής από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Την παράσταση, όμως, έκλεψαν τα παιδιά, αφού γι' αυτά έγινε εξάλλου η εκδήλωση αυτή. Οι κατηχήτριες είχαν ετοιμάσει διδακτικά κείμενα και δρώμενα, τα οποία απέδωσαν περίφημα τα παιδιά. Μάλιστα, σε ένα θεατρικό δρώμενο απέδωσαν την παραβολική περιγραφή του Αγίου Παΐσίου για τον Παράδεισο και την Κόλαση (δείτε το βίντεο παρακάτω).

Η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού, με τη δασκάλα μουσικής κα. Αικατερίνη Γεράκη, παρουσίασε ένα μικρό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη, την ημέρα μάλιστα που ήταν η επέτειος του θανάτου του. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους γιατί απέδωσαν εξαιρετικά τα τραγούδια, όντας μάλιστα μία νέα χορωδία που έχει μικρή εμπειρία, αφήνοντας έτσι πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και προσκαλώντας κι άλλα παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτή την ωραία δραστηριότητα.

Η βραδιά έκλεισε με παιχνίδια για τους μικρούς και κεράσματα για όλους. Η εποικοδομητική αυτή χρονιά έκλεισε σε ιδιαιτέρως οικογενειακό κλίμα και όλοι έδωσαν ραντεβού για τον Σεπτέμβριο, που θα ξεκινήσουν και πάλι οι κατηχητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.