Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει ωραιότερα...

Το Σάββατο 20 Ιουνίου η κατηχητική οικογένεια της Βαρυμπόμπης συναντήθηκε για να πει ένα δροσερό, παιχνιδιάρικο και καλοκαιρινό αντίο.

Παρά την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού στην Ιερά Μονή Σαγματά λόγω καιρικών συνθηκών, η οικογένεια μας δεν πτοήθηκε και αποφάσισε να μαζευτεί στο σπίτι της, τον Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου, και να το γιορτάσει αναλόγως. Έτσι κι έγινε!

Η γιορτή ξεκίνησε με τη διήγηση μιας ιστορίας που μας ταξίδεψε και τρύπωσε στο δισάκι της ζωής μας. Ανασκαλεύοντας το σάκο μας, βρήκαμε τις στιγμές μας· τις θυμηθήκαμε μία-μία και τις είδαμε σε ένα βίντεο που μας έκανε να συγκινηθούμε, να γελάσουμε, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε.

Έτοιμοι πια για το καλοκαιρινό ταξίδι, ξεχυθήκαμε στον όμορφο περίβολο του Αγίου Αντωνίου για να παίξουμε και να αφήσουμε τις παιδικές φωνές να αντηχούν όλο το καλοκαίρι. Παίξαμε με την ψυχή μας και προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε, να ταΐσουμε ο ένας τον άλλο, να κάνουμε δοκιμές για ψάρεμα και να λερωθούμε τόσο όσο να μας μείνει η γιορτή αξέχαστη.

Κάμερες και φώτα δεν υπήρχαν. Η γιορτή αυτή ήταν δική μας! Δεν έλειψε βεβαίως ο οικογενειακός φωτογράφος που αποτύπωσε τις στιγμές μας για να μείνουν εκεί και να μας κάνουν να χαμογελάμε.

Το δισάκι άνοιξε στο τέλος ξανά για να μπει το δροσιστικό παγωτό-κέρασμα και το αναμνηστικό μας δώρο.

Στις γειτονιές ανθίζουν λεμονιές... Αυτή τη χρονιά όμως στην οικογένειά μας, την κατηχητική συντροφιά της Βαρυμπόμπης, άνθισαν λευκά, ευωδιαστά άνθη αγάπης... 

Καλό Καλοκαίρι!

Από τις κατηχητικές συνάξεις του Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βαρυμπόμπης.