Στην «Κωνσταντίνου πόλη» με την Αγία Βαρβάρα Ιλίου


Ημερομηνία δημοσίευσης: 2015-06-20 14:14

Επταήμερη προσκυνηματική και ψυχαγωγική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, Πριγκηπόννησα-Σηλυβρία-Κομοτηνή και κρουαζιέρα στον Βόσπορο διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου.

Η εκδρομή θα λάβει χώρα από 17-23 Αυγούστου 2015, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 (Αθήνα-Κομοτηνή)
Αναχώρηση οδικώς για Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί. Θα σταματήσουμε για προσκύνημα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, όπου και θα φάμε στο αρχονταρίκι της μονής (εξ ιδίων). Κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στην «Κιβωτό» της Δόμνας Βυζβίζη και γνωριμία με τη κα. Χαρά Νικοπούλου, την ηρωική δασκάλα που αγωνίζεται και κρατάει Θερμοπύλες. Θα της παραδώσουμε τρόφιμα και άλλα υλικά που θα έχουμε συγκεντρώσει για τις ανάγκες της Κιβωτού. Διανυκτέρευση.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 (Κομοτηνή-Κωνσταντινούπολη)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε νωρίς για τον έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα. Περνώντας από Κεσάνη φτάνουμε στη Ραιδεστό την αρχαία πόλη της Ανατολικής Θράκης που χτίστηκε από Σάμιους. Στάση στη Σηλυβρία. Επισκεπτόμαστε το χώρο που γεννήθηκε κι έζησε ο άγιος του αιώνα μας, ο άγιος Νεκτάριος και απολαμβάνουμε το περίφημο γιαούρτι της περιοχής. Συνεχίζουμε για Κων/λη στην οποία εισερχόμαστε από την Ευρωπαϊκή της πλευρά. Περνάμε από τον Άγιο Στέφανο όπου υπογράφτηκε η γνωστή συνθήκη που τερμάτισε τον Ρωσο-Τουρκικό πόλεμο το 1878 και επισκεπτόμαστε το Μακρυχώρι (το χωριό της Λωξάντρας) για να κάνουμε δέηση ή εσπερινό στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Bakırköy. Γνωριμία με τον εφημέριο π. Χρύσανθο και την τοπική κοινότητα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, βραδινό.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 (Κωνσταντινούπολη)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για τη θρυλική Αγία Σοφία (Aya Sofya Müzesi)  που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 537, στέκει ακόμη εκεί μετά από τόσους αιώνες και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά παγκοσμίως αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ναό της Αγίας Ειρήνης (χτίστηκε από τον Μ. Κωνσταντίνο και ήταν η Μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης μέχρι που χτίστηκε η Αγιασοφιά) και το Τοπ Καπί, στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου, και ήταν παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Έζησε εκεί ο πασίγνωστος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους (περιλαμβάνεται το χέρι του αγ. Ιωάννου του Προδρόμου) με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά, μέρος του οποίου αποτελεί και ο ναός της αγίας Ειρήνης. Προαιρετικά βλέπουμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, (Sultanahmet Camii) πιο γνωστό σαν Μπλε Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ, με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος, το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης. Μικρή ανάπαυλα για καφέ/φαγητό (προαιρετικά) και κατηφορίζουμε για να θαυμάσουμε ότι απέμεινε από το Ανάκτορο του Βουκολέοντος (Bukoleon Sarayı) που είναι το μόνο δείγμα κοσμικής βυζαντινής αρχιτεκτονικής καθώς και τη Μονή Σεργίου και Βάκχου (Küçük Ayasofya) (σήμερα τζαμί). Απογευματινή βόλτα στον περίφημο λόφο Pierre Loti απ’  όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα του Κερατίου κόλπου και της γύρω περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερο βράδυ για να ανακαλύψετε τις κρυφές γωνιές της περίφημης λεωφόρου του Πέραν (Istiklal Caddesi). Διανυκτέρευση.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 (Κωνσταντινούπολη)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για το Φανάρι (την περίφημη συνοικία των ρωμιών δραγουμάνων) και το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας (Patkrikhane), όπου θα επισκεφτούμε στο ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’, τα λείψανα των Τριών Ιεραρχών και άλλων αγίων, τη στήλη της φραγγέλωσης του Ιησού και θα πάρουμε την ευχή του Πατριάρχη μας. Αν μας δοθεί άδεια θα επισκεφτούμε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και θα συνεχίσουμε για την Παναγία των Βλαχερνών (Aya Vlaherna) όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. και τον Άγιο Νικόλαο Τζιμπαλί (Aya Nikola Kilisesi Cibalı) και το αγίασμά του. Ακολούθως επισκεπτόμαστε τη Μονή Μπαλουκλί (Balıklı Manastırı), όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών και το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής. Ψάλλουμε την Παράκληση της Παναγίας μας κάνουμε Τρισάγιο στο Ορθόδοξο Νεκροταφείο μαζί με τις καλόγριες εξ Ελλάδος που διακονούν στη Μονή. Μικρή στάση για καφέ και κολατσιό και ακολουθεί ξενάγηση στη Μονή της Χώρας (Kariye Camii), το εκπληκτικό βυζαντινό μοναστήρι με τα ωραιότερα ψηφιδωτά στον κόσμο που σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες. Θα ακολουθήσει κρουαζιέρα στο Βόσπορο (Boğaz turu) για να θαυμάσουμε το στενό που χωρίζει την Ευρώπη από την Ασία, τις δύο κρεμαστές γέφυρες, τον Κεράτιο Κόλπο, τις βυζαντινές εκκλησίες που απέμειναν, τις αριστοκρατικές περιοχές της Πόλης με τα παλιά αρχοντικά (γιαλιά) αλλά και τη μοντέρνα Κωνσταντινούπολη με τους γιγάντιους ουρανοξύστες της. Δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 (Κωνσταντινούπολη)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβιβαζόμαστε στο καραβάκι για να επισκεφτούμε τα Πριγκηποννήσια. Mετάβαση στη νήσο Χάλκη και δέηση στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και γνωριμία με τον σχολάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρο. Αν ο χρόνος το επιτρέψει θα επισκεφτούμε τη Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά Πριγκήπου την οποία επισκέπτονται συχνά οι ντόπιοι και ιδιαίτερα στη γιορτή του αγίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 Κωνσταντινούπολη-Κομοτηνή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας (σε όσους θα κοινωνήσουν θα δοθεί σε πακέτο) και ξεκινάμε για εκκλησιασμό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ή σε όποιο άλλο ναό χρειαστεί να συναντήσουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη). Μετά τη Θεία Λειτουργία παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Διανυκτέρευση στην Ξάνθη (ή Κομοτηνή).

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 (Κομοτινή-Αθήνα)
Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο οδικώς (σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο) 390€

(Επιβάρυνση μονόκλινου 95€)

 

Στην  τιμή περιλαμβάνονται:
-Όλες οι μεταφορές και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορεία.
-Εισιτήρια ακτοπλοϊκά προς και από τα Πριγκηπόννησα.
-Δύο διανυκτερεύσεις στην Κομοτηνή με πρωινό και 4 στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό και βραδινό
(SOGUT HOTEL ( special boutique hotel )  http://www.soguthotel.com.tr/ Sehzade area Laleli
-Ελληνόφωνος ξεναγός και αρχηγός εκδρομής.
-Η κρουαζιέρα στο Βόσπορο.
-Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης και Ταξιδιωτική Ασφάλιση.

Δεν  περιλαμβάνονται:
-Είσοδοι σε μουσεία.
-Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.

Στους ενδιαφερόμενους προτείνεται να προμηθευτούν έγκαιρα την κάρτα UNESCO που προφέρει δωρεάν είσοδο σε όλα τα μουσεία και η τιμή απόκτησής της στην Ελλάδα είναι 15+3 ευρώ (ή 9 για ανέργους και φοιτητές).
Πληροφορίες:
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΣΩΝ (Πέτρου Ράλλη 210, Νίκαια, 2104967757)

Το ταξίδι θα αναλάβει το τουριστικό γραφείο Yanna Tours
http://www.yannatours.gr/

Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων, το συντομότερο δυνατόν, με όριο την 30η Ιουνίου: Στους ιερείς του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, τηλ. 2102610455, ag.varvara@imiliou.gr

Κατεβάστε και εκτυπώστε το πρόγραμμα της εκδρομής ή ζητήστε το στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου:

Συνημμένα αρχείαΜέγεθος
20150817-konstantinoupole-programma.pdf1.26 MB