Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Από το Πάθος στην Ανάσταση» στους Αγ. Αναργύρους

Δελτίο τύπου για το Βυζαντινό ορατόριο που συνδιοργάνωσαν η Ι. Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και ο Δήμος Αγ. Αναργύρων Καματερού.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Βυζαντινό Ορατόριο με τίτλο: «Από τα Πάθη στην Ανάσταση», την Παρασκεύη 3 Απριλίου 2015. Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, συνδιοργάνωσαν μια μουσική-μυσταγωγική βραδιά με βυζαντινούς ύμνους και αφήγηση της Μ. Εβδομάδας από τη βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Δημήτρη Καλομοίρη. Τη σαρανταμελή βυζαντινή χορωδία συνόδεψαν διακριτικά τα παραδοσιακά όργανα κανονάκι, βιολί και λύρα, σε μια ατμόσφαιρα άκρως συγκινητική και κατανυκτική, θυμίζοντας τα Πάθη του Χριστού και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το εν λόγω Βυζαντινό Ορατόριο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αττική.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλη κατάνυξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, Ιερείς, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Περικλής Παπαγεωργίου και Γιάννης Μαλτέζος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Πολύδωρας Τσελέκας και κ. Γιάννης Ρέππας και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού και η Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ευχές για τη συνεργασία και τίμησαν το διευθυντή της χορωδίας κ.Δημήτρη Καλομοίρη για την προσφορά του.