Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίσκεψη των κατηχητικών συνάξεων Αγ. Δημητρίου Πετρουπ. σε Ορφανοτροφείο

Οι ενοριακές κατηχητικές συντροφιές του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως πραγματοποίησαν την πρώτη τους εκδρομή για το εκκλησιαστικό έτος 2014-15 στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η επίσκεψη δεν ήταν απροετοίμαστη: Ήδη από τα προηγούμενα σαββατοκύριακα συγκεντρώναμε ρούχα και παιχνίδια σε καλή κατάσταση, ενώ στολίσαμε και πασχαλινές λαμπάδες για τα 30 αγόρια που φιλοξενεί το ορφανοτροφείο.

Το πρωί λοιπόν της Κυριακής 22 Μαρτίου τα παιδιά των κατηχητικών συντροφιών εκκλησιάστηκαν στον Άγιο Δημήτριο και έλαβαν τη Θεία Ευχαριστία. Στη συνέχεια παιδιά και κατηχητές φόρτωσαν τα επιλεγμένα είδη και επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο με προορισμό τον Λαιμό Βουλιαγμένης με συνοδό τον π. Ευάγγελο, υπεύθυνο νεότητας της ενορίας. Η διαδρομή ήταν σε χαρούμενο κλίμα με τραγούδια και παιχνίδια. Φτάνοντας στο ορφανοτροφείο μαγευτήκαμε από την τοποθεσία όπου βρίσκεται. Ο Ερρίκος, επιμελητής του ιδρύματος, μας περίμενε στην τραπεζαρία με κέρασμα χυμούς. Αφού πήραμε πρωινό, μας μίλησε ο Ερρίκος για τη ζωή στο ορφανοτροφείο και κατευθυνθήκαμε κατά τμήματα στις άρτιες εγκαταστάσεις του ώστε να δούμε τους χώρους όπου κοιμούνται, μελετούν, ψυχαγωγούνται και εκκλησιάζονται τα παιδιά. Μετά από αυτά έφτασε η ώρα του παιχνιδιού! Τα παιδιά του Αγίου Δημητρίου και όσα από τα φιλοξενούμενα παιδιά ήταν παρόντα χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στην παιδική χαρά, και βέβαια τα ομαδικά παιχνίδια που είχαν οργανώσει οι κατηχητές.

Όμως ήρθε η ώρα της επιστροφής. Ευχαριστήσαμε τους υπευθύνους του ορφανοτροφείου και τα παιδιά για την άψογη φιλοξενία, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και αναχωρήσαμε για την Πετρούπολη. Λίγο μετά την επιβίβασή μας μάλιστα άρχισαν και οι πρώτες ψιχάλες.

Πιστεύουμε ότι η επίσκεψή μας στο ίδρυμα ήταν διδακτική, ωφέλιμη αλλά και ευχάριστη για όλους μας.

Οι κατηχητές θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών που για μία ακόμη φορά μας τα εμπιστεύτηκαν και για τα είδη –ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα– που προσέφεραν, και βέβαια τον προϊστάμενο του ναού π. Εμμανουήλ Σέρβο για την έμπρακτη συμπαράστασή του με την προσφορά των μεταφορικών και κερασμάτων για τα παιδιά.