Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Α' Χαιρετισμοί με το Μουσικό Σχολείο στην Αγ. Βαρβάρα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και η ενορία της Αγ. Βαρβάρας Ιλίου υποδέχθηκαν για άλλη μία χρονιά τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, τα οποία έψαλαν τον κανόνα της Θεοτόκου.

Στην ακολουθία των Α' Χαιρετισμών χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, ενώ παρευρέθησαν και ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου κ. Φώτιος Μαρκόπουλος. Τα παιδιά του σχολείου, υπό την διδασκαλία της κας. Μύριαμ Μαρίνου απέδωσαν τον κανόνα της Θεοτόκου με ακρίβεια και νεανική ζωντάνια.

Στο κήρυγμα του Θείου Λόγου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Παναγία, ως τη δροσιά από την οποία μπορούμε να δροσιστούμε όλοι οι σύγχρονοι άνθρωποι. Την αφορμή για την ομιλία έδωσε το τροπάριο της ΣΤ' Ωδής του κανόνα «Εκ σου η δρόσος απέσταξε ... χαίρε ο πόκος ο ένδροσος...». Η Παναγία βρέθηκε όπως ο πόκος, στεγνή, μέσα σε έναν νοτισμένο κόσμο από την αμφιβολία και την απιστία. (Ολόκληρη την ομιλία μπορείτε να την ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο).

Η ακολουθία καλύφθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την ΝΕΡΙΤ και μεταδόθηκε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου εκπέμπει το δημόσιο ελληνικό κανάλι. Παράλληλα, βρίσκεται στο webtv του καναλιού, στην διεύθυνση: http://webtv.nerit.gr/katigories/politismos/27fev15-a-cheretismi-i-n-agias-varvaras-ilion/

Ευχαριστούμε τον κο. Θάνο Θανόπουλο και την Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ρομφαία», καθώς και τον κο. Μάρκο Παπαγεωργίου για τη δημοσιογραφική κάλυψη της ακολουθίας.

Άρθρα στο διαδίκτυο: