Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Χριστουγεννιάτικη μουσική και τραγούδια στην Αγ. Βαρβάρα

Τα παιδιά της Αγίας Βαρβάρας προσκάλεσαν κι άλλα παιδιά από το «Σύγχρονο Ωδείο Αχαρνών» και μας γέμισαν ομορφιά, χαρά και Χριστό!

Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, δεν μπορούν να υπάρξουν. Αλλά και Χριστούγεννα χωρίς παιδικά τραγούδια και χαρά, είναι ασυνήθιστα! Έτσι, τα παιδιά της Αγίας Βαρβάρας, τα οποία έχουν μόλις λίγους μήνες που ξεκίνησαν τα μαθήματα χορωδίας, κάλεσαν τα άλλα παιδιά της δασκάλας τους (της κας. Κατερίνας Γεράκη) από το «Σύγχρονο Ωδείο Αχαρνών» για να έρθουν να τραγουδήσουν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κάλαντα και μουσικές και μερικά παιδιά με ένα κουδούνι στο χέρι καλούσαν τους πιστούς που έβγαιναν από το ναό να συμμετάσχουν στη γιορτή. Πολλοί από αυτούς το έκαναν κι έτσι ο ναός γέμισε από κόσμο.

Μετά από το καλωσόρισμα του υπευθύνου νεότητας της ενορίας, π. Παναγιώτη Κολοκώτσιου, τη γιορτή ξεκίνησαν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων, τα οποία παρουσίασαν μέσα από τα απλά λόγια τους το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Έπειτα ανέλαβαν οι χορωδίες να μας μεταφέρουν στο κλίμα των ημερών. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί γονείς των παιδιών από το Ωδείο, που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τον ναό ή με την Εκκλησία γενικότερα, εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για το γεγονός ότι τα παιδιά συμμετείχαν σε μία τόσο όμορφη γιορτή, μέσα σε έναν ορθόδοξο ναό. Ήταν, όπως όλοι διαπίστωσαν, ο φυσικός της χώρος...

Αξίζει να σημειωθεί πως τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Στο τέλος, μοιράστηκαν αναμνηστικά σε όλα τα παιδιά από τους εφημερίους π. Δημήτριο Παναγακόπουλο και π. Γεώργιο Βασιλείου, ενώ έκπληξη προκάλεσε ένα παραδοσιακό καραβάκι, στολισμένο με σοκολατένια κεράσματα για όλα τα παιδιά που κουράστηκαν για να προσφέρουν αυτή τη γιορτή. Όλοι δε οι συμμετέχοντες και οι παρακολουθούντες τη γιορτή, ήπιαν μαζί πρωινό καφέ και κεράστηκαν στην αίθουσα της ενορίας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!