Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Λαμπρότατη πανήγυρη στην Αγ. Βαρβάρα Ιλίου

Πολλές χιλιάδες πιστών προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα και τα Τίμια Λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, που φυλάσσονται στον ομώνυμο ναό στο Ίλιον.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ενώ στο λαμπρό συλλείτουργο της κυριώνυμης ημέρας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος. Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ιλίου Αρχιμ. Γαβριήλ, ο ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ιωαννίκιος και πολλοί άλλοι ιερείς και διάκονοι.

Τα ξημερώματα της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε αγρυπνία, στην οποία έψαλλε ο οφικιάλιος του Οικ. Πατριαρχείου, Πρωτοψάλτης Γεώργιος Ρεμούνδος με τμήμα του βυζαντινού χορού «Καλοφωνάρηδες».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσκυνητές της Αγίας συνέρρεαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, βοηθούμενοι από τις καλές καιρικές συνθήκες. Περίπου 60 εθελοντές ενορίτες φρόντισαν για την καθαριότητα, την ευταξία και τα κεράσματα των προσκυνητών.

Οι φωτογραφίες από τον κ. Θάνο Θανόπουλο, συνεργάτη του πρακτορείου «Ρομφαία», το οποίο αναφέρθηκε σε άρθρα του στην πανήγυρη του Ιερού Ναού:

http://www.romfea.gr/epikairotita/28509-2014-12-04-11-22-55 
http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/28499-2014-12-03-20-28-31