Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στη Ζωφριά

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ζωφριάς.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, οι πρώην δήμαρχοι κ. Δημήτριος Μπουραΐμης και κ. Ευάγγελος Χριστοφιλάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καμπόλης, ο βουλευτής κ. Νικόλαος Καντερές, οι δημ. σύμβουλοι Βασίλης Γεωργιάδης, Θεοδόσης Δρόλιας, Δημήτρης Τσίγκος, Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, Νικόλαος Χατζητρακόσιας, Γεώργιος Μαυροειδής, Γεώργιος Κρητικός, Γεώργιος Αντωνόπουλος, Γεώργιος Κούρκουλος, Γεώργιος Αβράμης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Μανωλάς, Σταυρούλα Αγγέλου, Κυριάκος Χατζηλέρης, η κοινοτική σύμβουλος Μαρία Χριστοπούλου, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν κυριολεκτικά το χώρο.

Λίγο μετά την τελετή κατέφθασε και ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, φίλος της ενορίας του Αγίου Γεωργίου. Ακόμη μας επισκέφθηκαν ο Πρωτοσύγκελος π. Γαβριήλ Ασπρολούπος, ο Γενικός Αρχιερατικός π. Εμμανουήλ Σέρβος, οι πατέρες Ρωμανός, Γερμανός και Νικόλαος Κουτούζος, για να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά των εγκαινίων.

Κατά τα εγκαίνια προσφέρθηκαν από τον ιερό ναό γλυκά και χυμοί σε όλους τους παρισταμένους, ενώ η Αγιωργήτικη κομπανία τραγούδησε στον προαύλιο χώρο μερικά τραγούδια από τα παλιά.

Το κτίσμα του πνευματικού κέντρου δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, σε ιδιόκτητο οικόπεδο πίσω από το ναό. Αποτελείται από τέσσερεις προκατασκευασμένους οικίσκους και είναι δωρεά του Δήμου Φυλής επί δημαρχίας του κ. Δημητρίου Μπουραΐμη.

Μετά από προσωπική δουλειά του προϊσταμένου του ναού π. Ιγνατίου Μιλτιάδου και των μελών της ενορίας διαμορφώθηκε έτσι ώστε να περιλαμβάνει κοινωνικό μαγειρείο - συσσίτιο απόρων, αίθουσα εκδηλώσεων - δεξιώσεων και αποθήκη τροφίμων.
Στον ίδιο χώρο θα στεγαστεί κοινωνικό φροντιστήριο στο οποίο θα φοιτούν άπορα παιδιά που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας στα αγγλικά, μαθηματικά και φυσική ενώ για τα παιδιά του δημοτικού θα παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα μαθήματα.

* Φωτογραφίες στο άρθρο από την ιστοσελίδα «Δυτική Όχθη», τους διαχειριστές της οποίας ευχαριστούμε για την διάθεσή τους.