Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Νεότητα

Το ταξίδι της Δ' κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών 2014

Διαβάστε όσα έγιναν στην Δ' κατασκηνωτική περίοδο αγοριών, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, το καλοκαίρι του 2014.

Βγήκα στο δρόμο μια βραδιά
κι είδα να παίζουν τα παιδιά
μα πιο ψηλά στον ουρανό
έπαιζε ένα άστρο μακρινό…
(στίχοι Νίκου Γκάστου)

Το πλοίο της Δ' Κατασκηνωτικής περιόδου σάλπαρε στις 25 Αυγούστου για ένα ταξίδι περιπετειώδες και συναρπαστικό, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αθηναγόρα, ο οποίος αντιστεκόμενος στην μιζέρια της εποχής, προσέφερε πλούσιες διακοπές στους μικρούς επιβάτες της κατασκήνωσης.

Οι μαθητές δημοτικού αν και ευαίσθητοι και ευάλωτοι στα νέα δεδομένα της ομαδικής ζωής, κατάφεραν να προσαρμοστούν και να αγαπήσουν το κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Σκοπός του αρχηγού μας κ. Πορφύριου Νταλιάνη, Δρ. Θεολογίας είναι να περνούν οι κατασκηνωτές ευχάριστα και να δραστηριοποιούνται ψυχικά και σωματικά.

Στο πλοίο της Δ' κατασκηνωτικής περιόδου επιβιβαστήκαν 160 άτομα παιδιά, στελέχη, εθελοντές, με προορισμούς ουράνιες πολιτείες. Την πρώτη ημέρα η κατασκήνωση πήρε το όνομα της « Αρμενίζοντας…», με την ακολουθία του Αγιασμού, πού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Έδωσε κατόπιν και τα ονόματα των ομάδων τα οποία ήταν εμπνευσμένα από επαγγέλματα που σχετίζονται με την θάλασσα, ενώ προστάτες αγίους είχαν προφήτες , δικαίους και πατριάρχες της Παλαιάς Διαθήκης.

Οι κατασκηνωτές απόλαυσαν την όμορφη αύρα από το φυσικό περιβάλλον, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια , δημιούργησαν καινούριες φιλίες. Στην ώρα δημιουργίας τα παιδιά έφτιαξαν διάφορες χειροτεχνίες, προετοίμασαν θεατρικό δρώμενο βασιζόμενο στην ιστορία «Δαβίδ και Γολιάθ», έκαναν θεατρικό παιχνίδι με χιουμοριστικά σκετσάκια, έμαθαν να ψάλουν βυζαντινούς ύμνους, ζωγράφισαν σκηνικά. Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσαν τα παιχνίδια των φαντασμάτων, του δάσους, το wipe out, στο οποίο είχαν την χαρά να το παρακολουθήσουν και οι γονείς την ημέρα του επισκεπτηρίου.

Ο ενθουσιασμός, τα γέλια, τα χαμόγελα στα παιδιά και στα στελέχη ήταν διάχυτα σε ολόκληρη την κατασκηνωτική περίοδο, στην οποία αναπτύχθηκαν φιλίες. Τα μελωδικά τραγούδια κι η καλή ψυχαγωγία δημιουργούσαν ατμόσφαιρα κεφιού και χαράς στον χώρο της τραπεζαρίας καθημερινά μετά το γεύμα και το δείπνο. 
Μεγάλη δύναμη μας έδωσαν οι επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου στην κατασκήνωση, που με τον καλό του λόγο και την εμπιστοσύνη που μας έδειχνε, μπορούσαμε να προχωρήσουμε στο ωραίο νεανικό αυτό έργο της Εκκλησίας του Χριστού.

Στην εορτή λήξης παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αθηναγόρας και ο αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Καμπόλης και αρκετοί κληρικοί και γονείς.
Μεγαλύτερη ευχαριστία και δοξολογία θα πρέπει να αποδώσουμε στον Κύριο μας Ιησού Χριστό που μας αξίωσε για άλλη μια χρονιά να γίνουμε αρμενιστές στην Ιερή Κιβωτό της Μητροπόλεως Ιλίου.


Στο προσάραγμα του καραβιού μας, μέχρι το επόμενο καλοκαιράκι ευχόμαστε σε όλους από καρδιάς...
Καλή αντάμωση...

Θερμές ευχαριστίες προς:
Τους ιερείς μας: π. Ευάγγελο Ζαχαρία, π. Γεώργιο Χάρλα,
Τον αρχηγό: Πορφύριο Νταλιάνη,
Τους υπαρχηγούς: Χελιώτη Ἰωάννη, Ζία Αναστάσιο,
Τους συντονιστές: Κουκούλη Ανδρέα και Καζητόρη Ευάγγελο,
Τον επιτελάρχη: Στάθη Κουτούζο,
Τους ομαδάρχες: Παυλίδη Παναγιώτη, Γραμματικό Ιωάννη, Ανδρούτσο Ιωάννη, Ρουμελιώτη Πορφύριο, Μαρτζούκο Γεώργιο, Γιάννου Νικόλαο, Κώτσου Λουκά, Ζαχαρίου Αργύρη, Μανώλαρο Δημήτριο, Πουλαντζακίδη Παναγιώτη, Πουλαντζακίδη Γεώργιο, Γεωργακόπουλο Βασίλειο, Δεληγιάννη Ευστράτιο, Γκαντάλα Μηνά, Γεωργακόπουλο Νικόλαο, Κωλέτση Ευάγγελο, Κούρτη Λυκούργο, Κούτρη Λάμπρο, Ζόγγο Απόστολο, Κορακίτη Νικόλαο, Στρατηγό Νεκτάριο, Πουλάκη Χρήστο, Μακρή Εμμανουήλ, Κρυφό Διονύσιο, Κώττη Ανδριανό, Μουλά Στέλιο, Βλάσση Χρήστο και τα στελέχη,
Τους ιατρούς: Τουρούτσικα Παναγιώτα, Ριζόπουλο Θωμά και Γιαννοπούλου Διονυσία,
Τον Ναυαγοσώστη: Φίλιππο Αθηναίο,
Τις εθελόντριες: πρεσβυτέρες Παπαγεωργοπούλου Φωτεινή, Μπαφαλούκου - Παπουτσή Παναγιώτα, Σύρμα Ελένη, τις κυρίες Αλμπέρτη Μαρία, Χάλκου Αναστασία, Κρυσταλά Χαρούλα, Πουϊκίδου Ειρήνη, Μηλιώτη Ευαγγελία, Σάκαρη Παναγιώτα, Δούμα Ανδριάνα,
Την εκκλησάρισσα: Καγκαλά Κωνσταντίνα,
Το προσωπικό της κατασκήνωσης: τον οδηγό Βασίλειο Λαμπράκη, τους καθαριστές Αθανάσιο Σόφο και Σπυρίδωνα Βέργη, τους μαγείρους και το επιτελείο τους.
Όλους τους κατασκηνωτές, που με πολλή σύνεση και πολλή προθυμία βοήθησαν στις διάφορες ανάγκες της κατασκήνωσης.
----------------------------------
Για την προσφορά τους σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους ευχαριστούμε:
Τους π. Γαβριήλ Ασπρολούπο, π. Νικόλαο Κουτούζο, π. Δημήτριο Παναγακόπουλο, π. Κωνσταντίνο Δαρδαμάνη, π. Σπυρίδωνα Αργύρη,
Την εταιρεία ΤΟΡΡΕ για την δωρεάν προσφορά των παγωτών,
Την κυρία Αθηνά Βασιλοπούλου για τις δωρεάν προσφορές της Τράπεζας Τροφίμων.
Τους π. Χρύσανθο Αλησάφη και π. Δημήτριο Ζαχαρόπουλο για τα βιβλιαράκια της κατασκήνωσης, τον π. Ιωάννη Αποστολάκη για τα έπαθλα και μετάλλια της κατασκήνωσης, τον π. Θεόδωρο Παπαγιάννη για τις ενδιαφέρουσες ομιλίες επί των συγχρόνων αιρέσεων, τον π. Νικόδημο Αθανασίου και π. Χρήστο Σύρμα για την ενίσχυση και τεχνική υποστήριξη και όλους τους ιερείς των ενοριακών Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως, που έθεσαν από καρδίας το δικό τους δομικό υλικό στο οικοδόμημα της κατασκήνωσης.

Για το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως,
Αρχιμ. Ιωαννίκιος Δ. Γιαννόπουλος
Διευθυντής Γρ. Νεότητος, Ιεροκήρυξ