Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγ. Αθηναγόρου

Λαμπρότατη ήταν η Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Πέμπτη 24/7/2014 στον Μητροπολιτικό Ναό του Ιλίου.

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας διεξήχθη με πλήρη γαλήνη και ηρεμία. Συλλειτουργοί του κ. Αθηναγόρα ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Διαυλίας κ. Γαβριήλ και Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Συμπροσευχόμενοι ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Καβάσων κ. Εμμανουήλ, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον Άγιο Απολογητή Αθηναγόρα αλλά και στον Επίσκοπο του Ιλίου κ. Αθηναγόρα, παραλληλίζοντας τον ζήλο και την αγάπη και των δύο προς τον Θεό αλλά και προς όλους αδιακρίτως τους ανθρώπους, χριστιανούς ή μη. Τόνισε το χάρισμα με το οποίο ο Επίσκοπος του Ιλίου μπορεί να συζητά και να συνδιαλέγεται με τους πάντες, όπως και ο προστάτης άγιός του έκανε με του εθνικούς, προσπαθώντας να τους μεταφέρει την δική του εμπειρία ζωής. Ευχήθηκε ιδιαιτέρως στους πιστούς που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία να χαίρονται και να σέβονται τον Επίσκοπό τους και να ευχαριστούν τον Θεό που τους εμπιστεύθηκε σε αυτόν τον Επίσκοπο.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, οι ιερείς και οι εθελοντές του ναού πρόσφεραν κέρασμα στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες του Μητροπολιτικού Ναού.