Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τελετή λήξης του προγράμματος για την οικογένεια Ρομά

Στην αίθουσα του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας ΡΟΜΑ».

Η λήξη έλαβε χώρα την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Ασπρολούπος ξεκινώντας την εισήγησή του τόνισε, ότι: «με τη σημερινή εκδήλωση θέλαμε να σας κάνουμε όλους κοινωνούς ενός μικρού, επιτυχημένου δοκιμαστικού προγράμματος, για τις οικογένειες Ρομά το οποίο ήδη ολοκληρώθηκε και ο τρόπος διεξαγωγής του και τα αποτελέσματά του μας ενθουσίασαν και μας δίδουν την ώθηση να το συνεχίσουμε και να το επεκτείνουμε και κατά την επόμενη χρονιά ανάλογα με τις δυνατότητες, που θα μπορούν να μας παρέχουν οι φορείς με τους οποίους θα συνεργαστούμε».

Η εκδήλωση λήξεως εκτός από την εισήγηση του Πρωτοσυγκέλλου περιελάμβανε απολογισμό του εκπονηθέντος προγράμματος και προοπτικές για το μέλλον από τον Ελλογιμώτατο κ. Δημήτριο Ανυφαντάκη, παρουσίαση στοιχείων του προγράμματος από την  ελλογιμωτάτη κυρία Στέλλα Τσίκλου, θεατρικά δρώμενα και μουσικοχορευτικές παρεμβάσεις από τα υπόλοιπα στελέχη του προγράμματος. Ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων των παιδιών και την επίδοση δώρων από την Πριγκίπισσα Ειρήνη, αδελφή της βασιλίσσης της Ισπανίας.

Στην εκδήλωση ακόμη παρευρέθηκαν ακόμη ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Κανέλλος Αδαμόπουλος, ο π. Δημήτριος Παναγακόπουλος, μέλος του Γραφείου Νεότητος, ο π. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, γονείς των μαθητών και συνεργάτες.

Η εκπόνηση του προγράμματος ήταν πρωτοβουλία και επιθυμία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αθηναγόρου, διεξήχθη από τον Ιανουάριο μέχρι και τα τέλη Μαίου 2014 και είχε απώτερο στόχο του να συμβάλει και στη μείωση της σχολικής διαρροής, στον οικογενειακό προγραμματισμό, καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας και προβληματικών συμπεριφορών εντός της οικογένειας.

Σε αυτό φιλοξενήθηκαν 25 παιδιά και γονείς από 21 οικογένειες Ελλήνων Τσιγγάνων που ζουν και εργάζονται εντός των ορίων του Δήμου Φυλής.
Το ικανότατο επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος απαρτίστηκε από δύο ψυχολόγους την κυρία Χρύσα Στρίκου και την κυρία Χρυσούλα Γεωργοπούλου, δύο ειδικές παιδαγωγούς την κυρία Παναγιώτα Μποζέα και την κυρία Στέλλα Τσίκλου και μια κοινωνική λειτουργό την πρεσβυτέρα Ευαγγελία Δεστούνη. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο εκπαιδευτικός Π.Ε. κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης.

Ευχαριστούμε:

  • τον π. Κανέλλο Αδαμόπουλο για την πλούσια φιλοξενία,
  • όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και
  • όλους όσοι συνέβαλαν παντοιοτρόπως –φανερούς και αφανείς- στην άρτια διεξαγωγή του προγράμματος.

Τέλος θα πρέπει να εκφράσουμε και την ευγνωμοσύνη μας στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Μιλτιάδου και τον συνεργάτη του Αξιότιμο κύριο Χάρη Στέλλα για την άμεση ανταπόκρισή τους στην εκδήλωση και την προσφορά της υλικοτεχνικής υποδομής.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά και τους γονείς.