Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Αγ. Λουκάς συγκέντρωσε πάλι τους προσκυνητές του

Για όγδοη συνεχή χρονιά, το παρεκκλήσιο του Αγ. Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου του.

Το παρεκκλήσιο ανήκει στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, οι ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του οποίου διοργάνωσαν μία άψογη πανήγυρη. Στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μίλησε στο σύντομο κήρυγμά του για τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, για την ελπίδα που εκείνο φέρνει στην ψυχή των ανθρώπων που χειμάζονται από εξωτερικές δυσκολίες, όπως ακριβώς συνέβη σε όλους τους Αγίους και ιδιαιτέρως και στον Άγιο Λουκά τον ιατρό, ο οποίος έζησε τις εξορίες του Σοβιετικού καθεστώτως αλλά πάντοτε παρέμεινε πιστός, με την ζέση και την ελπίδα του Αγίου Πνεύματος. Συνέκρινε μάλιστα τις τότε δυσκολίες με τις σημερινές, αναζητώντας την ελπίδα ως καρπό του Αγίου Πνεύματος στους σημερινούς ανθρώπους.

Μετά τον Εσπερινό, και όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, οι νεανικές συντροφιές του ναού και η χορευτική ομάδα  «Συν-χορώ» ετοίμασαν ένα χορευτικό πρόγραμμα, το οποίο ακολούθησε γλέντι, κεράσματα και χορός για όλους.

Η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου έγινε την Τετάρτη 11 Απριλίου 2014, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.