Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιορτάσαν οι Θρακομακεδόνες την Αγ. Τριάδα

Όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο, πλήθος κληρικών και πιστών τίμησαν την πανήγυρη των Θρακομακεδόνων.

Η γνωστή Εκκλησία των Θρακομακεδόνων αποτέλεσε πόλο έλξης για τους προσκυνητές της Αγίας Τριάδας από τη γύρω περιοχή, τις Αχαρνές και τους όμορους δήμους. Επιπλέον, το πρόσωπο του σεβαστού και αγαπητού εφημέριου π. Λάμπρου Καρίνου συγκέντρωσε πολλούς κληρικούς της Μητροπόλεώς μας αλλά και κληρικούς από την Ι.Μ. Κηφισιάς, μια και μέχρι πριν από 4 χρόνια οι Μητροπόλεις ήταν ενωμένες και οι δεσμοί παραμένουν ισχυροί.

Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μίλησε επίκαιρα στους συγκεντρωμένους πιστούς. Μετά τον Εσπερινό έγινε η λιτάνευση της εικόνας, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τοπικοί άρχοντες και βουλευτές. Το πέρας τον λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν το έναυσμα για το παραδοσιακό γλέντι που περιελάμβανε κέρασμα για όλους και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου Αχαρνών.

Την κυριώνυμη ημέρα, στον ναό συλλειτούργησαν έντεκα ιερείς, προεξάρχοντος του Πανοσ/τατου Αρχιμ. Ιωαννίκιου Γιαννόπουλου, ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ιλίου.

Φωτογραφίες από τον κ. Αναστάσιο Σωτηρίου.