Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Βλασίου Αχαρνών

«Ομοφρόνως μελωδούντες» από το Ωδείο Αχαρνών

Στον κατάμεστο από κόσμο καθεδρικό Ι. Ναό Αγίου Βλασίου πραγματοποιήθηκε η Συναυλία Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αχαρνών, με τίτλο «Ομοφρόνως Μελωδούντες», τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014.

Τη συναυλία χαιρέτησε ο αξιότιμος Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήριος Ντούρος. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η συναυλία αποτελούνταν από επίκαιρη ομιλία του πανοσιολογιώτατου Αρχιμ. Διονύσιου Λαζαρίδη με θέμα: «Εισοδεύντες εις την Αγίαν και Μ. Εβδομάδα». Στη συνέχεια η 40 μελής διεθνούς φήμη Βυζαντινή Χορωδία απέδωσε συγκροτημένα και αριστουργηματικά εκκλησιαστικά μέλη της Μ. Εβδομάδας. Στη συναυλία συμμετείχε με τις μελίρρυτες φωνές ο νεοσύστατος γυναικείος βυζαντινός χορός του ωδείου, καθώς και εξαίρετες ερμηνεύτριες εκκλησιαστικών ύμνων, όπως η Μαρία Καλομοίρη, Ευανθία Βαβουλιώτη και οι Μαρία και Τατιάνα Ξανθοπούλου.

Το φιλακόλουθο και φιλόμουσο κοινό των Αχαρνών κατενθουσιασμένο εξέφρασε έντονα τα συναισθήματά του για τις μοναδικές στιγμές που βίωσε. Τη διεύθυνση και διδασκαλία των δυο χορωδιών είχε ο χαρισματικός καθηγητής του Ωδείου Αχαρνών κ. Δημήτριος Καλομοίρης.

Στο τέλος της συναυλίας το Εκκλησιαστικό συμβούλιο απέδωσε προς το Δήμαρχο Αχαρνών τον έπαινο και την ευαρέσκεια του για την άψογη συνεργασία τους. Επίσης βραβεύτηκε ο χοράρχης κ. Δημήτριος Καλομοίρης για την σημαντική προσφορά του στη Θεία τέχνη, καθώς και στο αναλόγιο του Ι. Ναού.

Εκ του Δελτίου Τύπου του Δήμου Αχαρνών. Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον κ. Αναστάσιο Σωτηρίου.