Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Β' Χαιρετισμοί με τον Μητροπολίτη Ιλίου και το Μουσικό Σχολείο Ιλίου

Οι ενορίτες του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας αλλά και όλη η Ελλάδα αντιμετώπισαν μία ευχάριστη έκπληξη στους Β' Χαιρετισμούς.

Στην ακολουθία των Χαιρετισμών, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, έψαλλαν τον κανόνα της Θεοτόκου τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της καθηγήτριας κας. Μύριαμ Μαρίνου. Περίπου 45 παιδιά προετοιμάστηκαν επί αρκετό καιρό γι' αυτούς τους Χαιρετισμούς.

Την ακολουθία κάλυψε απευθείας η Δημόσια Τηλεόραση.

Ο κ. Αθηναγόρας μίλησε για τη Θεοτόκο στηριζόμενος στο δίστιχο «Πυρίμορφον ὄχημα, τοῦ Λόγου χαῖρε Δέσποινα, ἔμψυχε Παράδεισε τὸ ξύλον, ἐν μέσῳ ἔχων ζωῆς τὸν Κύριον, οὗ ὁ γλυκασμὸς ζωοποιεῖ, πίστει τοὺς μετέχοντας, καὶ φθορᾷ ὑποκύψαντας.»

«Ο ποιητής αποκαλεί την Θεοτόκο έμψυχο, ζωντανό Παράδεισο που μέσα της περιέχει το Ξύλον της Ζωής, το Ξύλο εκείνο που αποτελεί ελπίδα για όλους αυτούς που έχουν υποκύψει στη φθορά και την αμαρτία. Έρχεται η Παναγία, ως έμψυχος Παράδεισος μέσα στον οποίο σαρκώθηκε το ξύλο της ζωής, ο Ιησούς Χριστός, για να μας δώσει άλλη μια ευκαιρία να ξαναγγίξουμε το δένδρο της ζωής. Η πίστη είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στο δένδρο της ζωής. Η Θεοτόκος  φέρει μέσα Της το ξύλο της ζωής, που με τη Σάρκωση, τον Θάνατο και την Ανάστασή Του, θα μας δώσει ζωή. Και μας μεταδίδει αδιάκοπα ζωή με την Θεία Κοινωνία. Κάθε φορά που κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων, αντλούμε ζωή. Ας προσέλθουμε με πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό.», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αθηναγόρας.