Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Αγ. Πέτρου και Παύλου Βαρυμπόμπης

«Βηθλεέμ ετοιμάζου» ονομάσαμε την φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή της κατηχητικής μας συντροφιάς, και η ηχώ της φωνής μας γύρισε πίσω, αντήχησε στις καρδιές μας, συνειδητοποιώντας ότι τώρα εμείς είμαστε τα σπήλαια, οι σύγχρονες Βηθλεέμ και η προτροπή-ευθύνη της ετοιμασίας όλη δική μας.

Κάπως έτσι είδαμε την γιορτή μας, όχι σαν επετειακή υποχρέωση αλλά σαν εγερτήριο ετοιμασίας.

Τα παιδιά μάς ταξίδεψαν μέσα από την θεατρική αφήγηση, την σκηνική τους παρουσία, τους ύμνους και τα δρώμενα στην περιπέτεια του Θεού να ετοιμάσει τον άνθρωπο, την κτίση ολάκερη για τον ερχομό Του. Τα μεγάλα και σπουδαία χρειάζονται ετοιμασία για να κατανοηθούν, να αξιολογηθούν, για να μην προσπεραστούν, να γίνουν εδώδιμα της καρδιάς.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Γένεση (του κόσμου) στη Γέννηση (του Θεού). Ο Θεός –μας είπαν τα παιδιά με τα θεατρικά δρώμενά τους- δημιουργεί τον κόσμο για τον άνθρωπο, το τελειότερο δημιούργημά Του, την πνοή των σπλάγχνων Του, με μοναδικό σκοπό να ενωθεί μαζί Του.

Ο άνθρωπος τολμά την αποκοτιά να απομακρυνθεί, να επιλέξει το φευγιό, την άρνηση και ο Θεός επιμένει αγαπητικά κυνηγώντας τον στην εξορία του. Το σχέδιό Του να ενωθεί με τον άνθρωπο δεν εγκαταλείπεται. Και η στιγμή φθάνει, ο Θεός γίνεται για πάντα άνθρωπος. Τα παιδιά με την σκηνική παρουσία τους μας δείχνουν όλη την κτίση να αγκαλιάζει το γεγονός, να υποδέχεται τον Βασιλιά της.

Το ταξίδι όμως δεν σταμάτησε, συνεχίζεται. Τα παιδιά μας τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα από πολλές γωνιές της πατρίδας μας.  Τα κάλαντα είναι η έκφραση της χαράς, η γνωστοποίηση της αποδοχής από μέρους μας της ευεργεσίας.

Τα παιδιά μας είπαν να μην γκρινιάζουμε, να μην απελπιζόμαστε, να μην μεμψιμοιρούμε. «Ο Θεός γίνεται άνθρωπος. Θα περάσουν αιώνες και αιώνες και δεν θα βρεθεί τίποτα σπουδαιότερο να πούμε».


Με την παρουσία τους στην γιορτή μας, μας τίμησαν ο π. Αναστάσιος Μπαστούνης, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού, ο κος Σταύρος Μπίνης, διευθυντής του Δημ. Σχολείου Βαρυμπόμπης, η κα Ανθή Γουρουντή, διευθύντρια του νηπιαγωγείου Βαρυμπόμπης, οι δάσκαλοι του σχολείου και πλήθος ενοριτών μας!

Μετά το πέρας της γιορτής ο π. Χερουβείμ Μουστάκας, προϊστάμενος νεότητας της ενορίας μας, μοίρασε σε όλα τα παιδιά δώρα μαζί με τις ευχές του για ευλογημένα Χριστούγεννα!

Χρόνια πολλά κι ευλογημένο το 2014!