Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φύτευση του περιβόλου της Αγίας Γλυκερίας από τα παιδιά και τον Επίσκοπο

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου η ενορία μας είχε τη χαρά να δεχτεί επίσκεψη από τον Επίσκοπό μας. Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και κήρυξε στον Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας, παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αχαρνών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, όλα ήταν έτοιμα για τη φύτευση του περιβόλου του ναού. Τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας συγκεντρώνονταν σιγά-σιγά έξω από το ναό, μαζί με τους ιερείς, τους κατηχητές και τους γονείς τους. Αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά και θάμνοι περίμεναν στις γλάστρες τους. Τα μεγαλύτερα δέντρα, βέβαια, είχαν ήδη φυτευτεί, λόγω της κακοκαιρίας που ήδη επικρατούσε και αναμενόταν να χειροτερεύσει. Όμως ο καιρός δεν μας τα χάλασε κι έτσι όλα κύλισαν κατ' ευχήν. Ο σεβαστός ιεράρχης μας φύτεψε συμβολικά το πρώτο φυτό, και ακολούθησαν τα παιδιά.

Αφού γέμισαν τα παρτέρια και ο χώρος έγινε σαφώς ομορφότερος, δεν παραλείψαμε να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες. Η ευεργετική βροχή ήρθε λίγο αργότερα, ωστόσο θα ξαναμαζευτούμε για να ποτίσουμε και να δούμε όσα φυτέψαμε να μεγαλώνουν!

Εκ του Ιερού Ναού