Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ομιλία: «Η τέχνη της επικοινωνίας με το παιδί»

Την περασμένη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου η δεύτερη ομιλία στο πλαίσιο της σχολής γονέων της ενορίας.

Το θέμα «Η τέχνη της επικοινωνίας με το παιδί: Πώς να το κάνετε να σας ακούει χωρίς να φωνάζετε» ανέπτυξε ο κ. Αθανάσιος Μελισσάρης, θεολόγος - ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο ομιλητής δεν έμεινε μόνο στο θεωρητικό μέρος, αλλά πρότεινε και πρακτικές εφαρμογές, καταφεύγοντας και σε προσωπικές του εμπειρίες, τόσο από την οικογένειά του όσο και από τον χώρο των ανωτάτων σχολών και την επαγγελματική του διαδρομή. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, αρκετές σε αριθμό. Παρότι η όλη εκδήλωση διήρκεσε πάνω από 2 ώρες, το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν την ομιλία κρατήθηκε αμείωτο. Ευχαριστούμε τον κ. Μελισσάρη για την πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη παρουσία του στην ενορία μας.

Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00. Ομιλήτρια η κα Θεοδώρα Καππαή, κοινωνική λειτουργός, με θέμα «Γιατί δεν με καταλαβαίνεις; Η επικοινωνία γονέων - εφήβων».

Εκ του Ιερού Ναού