Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Α' Ιερατική σύναξη 2013-2014

Η πρώτη ιερατική σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος δεν περιελάμβανε κάποιον ειδικό ομιλητή. Ο Σεβ. Μητροπ. Ιλίου κ. Αθηναγόρας ανέλαβε να ενημερώσει τους ιερείς για τρέχοντα ζητήματα.

Τα ζητήματα αφορούσαν την ποιμαντική διακονία, λειτουργικές και διοικητικές διευκρινήσεις. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε για αλλαγές σε διαδικασίες και επέστησε την προσοχή των κληρικών του στη διακονία των ενοριών, οι οποίες αποτελούν τη «σαγήνη» του Χριστού, την έκφραση της τοπικής Εκκλησίας. Η Εκκλησία του Χριστού και η τοπική Εκκλησία του Ιλίου χωρά τους πάντες, όπως η σαγήνη μαζεύει τα πάντα από το βυθό. Η δουλειά του διαχωρισμού ανήκει μόνο στον πραγματικό αλιέα, ο οποίος είναι ο ίδιος ο Χριστός. Έτσι, ο εφημέριος πρέπει να είναι ευγενής αλλά και φιλόπονος και να μην αποκλείει κανέναν από τη θεραπευτική δράση της Εκκλησίας.

Επιπλέον, ομίλησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Εμμανουήλ Σέρβος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αχαρνών Β', π. Ευάγγελος Λάζος και ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου Ιλίου π. Νικόλαος Σούλης.

Στο τέλος της σύναξης, ο προϊστάμενος και οι εφημέριοι του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως παρέθεσαν γεύμα στους ιερείς, ώστε να δωθεί μία ακόμη ευκαιρία επικοινωνίας των πρεσβυτέρων της Μητροπόλεως και να αναπτυχθεί το αίσθημα της ένταξης σε μία οικογένεια με κοινούς στόχους.