Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Νεότητα

2ο Πανελλήνιο συνέδριο ιερέων νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η συνοδική επιτροπή ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία το 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ υπευθύνων ιερέων νεότητος και κατηχητών υπό τη διεύθυνση και τον συντονισμό του π. Πολυκάρπου Μπόγρη, γραμματέως της Επιτροπής.

Το συνέδριο έλαβε χώρα στην Ρίζα Αντιρρίου στις όμορφες και παραθαλάσσιες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, από Δευτέρα 26 μέχρι και Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013.
Συμμετείχαν 120 σύνεδροι από 50 Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως συμμετείχε ο π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος.

Η φιλοξενία της εκεί τοπικής Εκκλησίας υπήρξε αβραμιαία. Ο οικοδεσπότης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ήταν παρών στις εργασίες του συνεδρίου, ευλόγησε τους συνέδρους και παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις εργασίες του.

Οικοδομητική παρουσία είχε στο συνέδριο και ο έμπειρος σε θέματα νεότητος και κατήχησης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

Το θέμα, το οποίο διαπραγματεύτηκε το συνέδριο ήταν: «Μέθοδοι και τρόποι διδασκαλίας των κατηχητικών μαθημάτων».

Δημιουργήθηκαν 8 ομάδες εργασίας από κατηχητές και ιερείς με σκοπό την σχεδίαση και σύνταξη συγκεκριμένων κατηχητικών θεμάτων και δράσεων σε τύπο project για τις διάφορες βαθμίδες κατήχησης.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου - τελευταία ημέρα-  στην ολομέλεια των συνέδρων παρουσιάστηκαν τα πορίσματα των ομάδων εργασίας. Κατόπιν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες έκλεισαν τις εργασίες του συνεδρίου με τον πνευματικό και σύγχρονο λόγο τους και ευχήθηκαν όλοι να συνεχίζονται τέτοια συνέδρια, διότι συντελούν στην επικοινωνία μεταξύ των στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων, στην προώθηση και εξέλιξη του κατηχητικού έργου και στην δημιουργική ανταλλαγή ιδεών, προτάσεων και εργασιών.


Από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου