Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίου Νικολάου Ιλίου

Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου

Πλήρη λατρευτικό κύκλο περιελάμβανε η εορτή του Αγίου Αθηναγόρου του απολογητού, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Ο Μέγας Εσπερινός τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Ντάρδιζας με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου. Μετά το πέρας του Εσπερινού, η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσα Αγαθαγγέλη και οι αδελφές της Μονής παρέθεσαν κέρασμα και δείπνο, καταβάλλοντας με αγάπη πολύ μεγάλο κόπο.

Την κυριώνυμη ημέρα, προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ιλίου ήταν ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιλίου, ο οποίος συλλειτούργησε με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Καρθαγένης κ. Αλέξιο, Κορωνείας κ. Παντελεήμονα, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο. Συμπροσευχώμενος παρίστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Αγίου Αθηναγόρου και παραλλήλισε την προσωπικότητά του με την προσωπικότητα του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

Στον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία έψαλλε βυζαντινός χορός υπό τον κ. Λεωνίδα Δούκα, πρωτοψάλτη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Μετά το πέρας παρατέθηκε κέρασμα και γεύμα με τη φροντίδα των ιερέων του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ιλίου. Ο κ. Αθηναγόρας δέχθηκε τις ευχές πολλών Μητροπολιτών, Επισκόπων, κληρικών και του ποιμνίου του.

Το βράδυ, ο κ. Αθηναγόρας παρέθεσε δείπνο με προσκεκλημένους όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεώς μας μαζί με τις πρεσβυτέρες τους, τους Δημάρχους και τους στρατιωτικούς επιτελείς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, καθώς και όλους τους λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεως.