Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ευχέλαιο από τον ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος

Την 10ην του μηνός Απριλίου του έτους 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 απογευματινή, πλήθος χριστιανών, ενοριτών και μη, υποδεχθήκαμε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών με βαθειά συγκίνηση και ευλάβεια τον Πανοσιολογιότατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους κ. Αλέξιο με τη συνοδεία του, οι οποίοι παρευρέθησαν στην ενορία μας με τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθηναγόρου και μας μετέφεραν τις ευλογίες της Ιεράς Μονής των.

Τον Πανοσιολογιότατο και τη συνοδεία του καλωσόρισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Χαράλαμπος Τριαντόπουλος, ο οποίος τους απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην ενορία μας.

Δια της τελέσεως του ιερού ευχελαίου μας μετέδωσαν τη χάρη του Μυστηρίου ως εφόδιο απαραίτητο για τον καθένα από εμάς και ειδικά για τις δύσκολες ημέρες που περνάμε αλλά και για αυτές τις άγιες ημέρες που προσμένουμε των Παθών του Κυρίου και της Λαμπροφόρου Αναστάσεώς Του.

Μετά το πέρας του ευχελαίου στην αίθουσα του Ιερού Ναού προσεφέρθη κέρασμα στους πατέρες και σε πλήθος κόσμου.

Η συγκίνησή μας ήταν μεγάλη και παρακαλούμε την Παναγία Μητέρα μας να σκέπη πάντα τους πατέρες εκείνους, που βρίσκονται στις επάλξεις της Ορθοδοξίας μας, να τους ενισχύει και ενδυναμώνει στον αγώνα τους και τους παρακαλούμε να εύχονται και αυτοί για εμάς.

 

Εκ του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών