Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Εμπειρική και θεολογική ανάλυση της Θείας Λειτουργίας

Το 9ο Γυμνάσιο Ιλίου έδωσε την ευκαιρία να γίνει η τέταρτη εμπειρική και θεολογική ανάλυση και παρουσίαση της Θείας Λειτουργίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Τα παιδιά επέδειξαν αξιοζήλευτη σοβαρότητα και ζωηρό ενδιαφέρον. Όπως ομολόγησαν οι καθηγητές τους, σπανίως συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου με τέτοια προσήλωση. Ο λειτουργός ιερέας π. Παναγιώτης Κολοκώτσιος τελούσε τη Θεία Λειτουργία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας ανέλυε, με τον γνωστό παραμυθητικό του λόγο.

Αξιοσημείωτη είναι η στιγμή που τρεις μαθήτριες έψαλλαν, μετά τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων, το «Άξιον εστίν».

Όπως ομολόγησαν οι καθηγητές και τα παιδιά, αυτή η Θεία Λειτουργία ήταν μία αξέχαστη εμπειρία ζωής. Μήπως όμως αυτό δεν είναι κάθε Θεία Λειτουργία; Αυτό ήταν έκδηλο σε όσα έλεγε ο κ. Αθηναγόρας, ο οποίος προσκάλεσε όλα τα παιδιά στο δείπνο της Ζωής, είτε σε αυτή, είτε σε κάποια επόμενη Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, οι ιερείς του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας είχαν ετοιμάσει πλούσιο πρωινό για όλους. Μάλιστα, δύο κορίτσια, ως εκπρόσωποι όλων των μαθητών, ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη μας.