Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γ' ετήσια σύναξη Θεολόγων εκπαιδευτικών

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας, προσκάλεσε τους Θεολόγους εκπαιδευτικούς στην Γ΄ ετήσια σύναξη

Θεολόγων Εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης και των ευρυτέρων τοπικών φορέων εκπαίδευσης με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 καὶ ὥρα 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιλίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 200 εκπαιδευτικοί και λοιποί φορείς  οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου έδωσαν την ευκαιρία στην τοπική Εκκλησία να ανοίξει έναν εποικοδομητικό και δημιουργικό διάλογο Ἐκκλησίας και Εκπαίδευσης.

Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου με επίκαιρους ύμνους υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Λεωνίδα Δούκα.

Προσκεκλημένος μας ήταν ο λογιώτατος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και διαπραγματεύθηκε το θέμα:

«Σύγχρονοι προβληματισμοί και προοπτικές για την θρησκευτική αγωγή στα σχολεία»

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου διεφάνησαν μεν κάποιες χαρακτηριστικές οξύτητες, που συνέβαλαν όμως στην πορεία του θέματος και προσέδωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μετά την συζήτηση τον λόγο απηύθυνε προς τους παρόντες εκπαιδευτικούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. Αθηναγόρας, ο οποίος κατέθεσε την αγωνία και τους προβληματισμούς του για την παιδεία μας και τόνισε το ενδιαφέρον που μέχρι στιγμής έχει δείξει η Ιερά Μητρόπολη απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

Κατὰ τὴν εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο μελίρρυτος πολιός εργάτης του εκκλησιαστικού άμβωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. κ. Παντελεήμων Καθρεπτίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τους παρόντας Μητροπολίτας, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. κ. Θεόδωρο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. κ. Προτέριο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εντιμώτατος Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ντούρος Σωτήριος, και εκ μέρους των Αντιδημάρχων, οι αξιότιμοι κύριοι Ιωάννης Γκιώνης και Αυγουλάς Ευάγγελος Αντιδήμαρχοι Ιλίου. Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι αξιότιμοι κύριοι αντιδήμαρχοι Αγίων Αναργύρων και Καματερού Ρέππας Ιωάννης και Στάθης Ευάγγελος. Χαιρετισμό ακόμη προς τους παρόντας έκανε και ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, ο ελλογιμώτατος κύριος Κατωπόδης Απόστολος, ο οποίος και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδηλώσεως.

Κατά το τέλος της συνάξεως οι ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ιλίου:  π. Μιχαήλ Κοκκινάκης (προϊστάμενος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου), π. Θεοφύλακτος Μπαλιάκος (υπεύθυνος Ενοριακής Δράσεως) και π. Ευάγγελος Κοντογιάννης παρέθεσαν πλούσιο δείπνο στην αίθουσα του Ιερού Ναού για όλους τους προσκεκλημένους. Το δείπνο συνοδεύθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους μαθητές Νεόφυτο Διονύσιο και Ευαγγελάτο Στέφανο, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς και από τον μαέστρο της Λυρικής Αθηνών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χρύσανθο Αλησάφη στο πιάνο και τη σοπράνο Γιούλη Καραγκούνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου π. Αγαθάγγελος Κόκλας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Εμμανουήλ Σέρβος, και πλειάδα ιερέων της Ιεράς μητροπόλεως Ιλίου.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο και προσέφερε προς τους εκπαιδευτικούς φάκελλο με έντυπο υλικό και DVD με δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

 

Δείτε ένα εντελώς διαφορετικό άλμπουμ φωτογραφιών στο Facebook!