Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χειροτονία διακόνου για το Ολυμπιακό χωριό

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ετέλεσε την χειροτονία εις διάκονον του Αλέξανδρου Τουλουμτζόγλου, κατοίκου Ολυμπιακού Χωριού.
Ο π. Αλέξανδρος γεννήθηκε στο Σουέζ της Αιγύπτου το 1947. Είναι έγγαμος και εργάσθηκε ως εργοδηγός-μηχανικός στα Ελληνικά Διυλυστήρια Ασπροπύργου, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Στη σύντομη ομιλία του κατάφερε να ξεδιπλώσει μέσα σε λίγες λέξεις τη ζωή του με τέτοιο τρόπο που τελικά απέδειξε δύο πράγματα: Πρώτον, ότι είναι ένας απλός και άδολος άνθρωπος, με γνήσια αγάπη για την υπηρεσία του θυσιαστηρίου και του ανθρώπου και δεύτερον, ότι ο Θεός κατευθύνει τις ζωές όλων των ανθρώπων, εργαζόμενος απαύστως κάθε ημέρα της ζωής τους.

Μάλιστα αυτή η αναγέννησή του στην ιερωσύνη έγινε την ημέρα των γενεθλίων του, χωρίς κανείς να το γνωρίζει αυτό.

Ο ιδιαίτερα προσφιλής Αλέξανδρος από τα παιδικά του χρόνια στους ναούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατόπιν στη Ζωοδόχο Πηγή Καμινίων, στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου και τώρα στο Ολυμπιακό Χωριό, προσφέρει καθημερινά πολύτιμες υπηρεσίες στους ναούς της εκάστοτε ενορίας του. Και αυτό φάνηκε από το πλήθος των ανθρώπων που ήρθαν από όλα αυτά τα μέρη για να επιβεβαιώσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία του π. Αλεξάνδρου.

Με την εργατικότητα, την εμπειρία και την αξιοσύνη του, σήμερα καλείται να συμβάλλει στην ανέγερση του ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Ολυμπιακό Χωριό, μαζί με τον επίσης άξιο εφημέριο π. Σωκράτη Παπαγεωργίου.
Ο π. Αλέξανδρος ζήτησε και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ιερέας στο Ολυμπιακό Χωριό χωρίς να λαμβάνει κανένα μισθό.

Άξιος!