Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιορτή για τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών

Διασκεδαστική και χαρούμενη η πρώτη γιορτή για τις ιερατικές οικογένειες.

Μέσα στη Μητρόπολη Ιλίου δημιουργήθηκε μία παρέα, νέων στην ηλικία γυναικών (ή/και νέων στη σκέψη και τη διάθεση για ζωή και προσφορά). Η παρέα αυτή συναντιέται κάθε τόσο και τα μέλη της ανταλλάσσουν εμπειρίες. Εμπειρίες οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι κοινές ή όμοιες, αφού όλες είναι πρεσβυτέρες ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Σε μία από τις συναντήσεις τους σε ένα όμορφο καφέ, μία Κυριακή μεσημεράκι μετά τη Θεία Λειτουργία, έριξαν την ιδέα: «Γιατί δεν κάνουμε μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά μας;». Η ιδέα μεταφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αθηναγόρα και φυσικά πήρε αμέσως την έγκριση και την άφθονη υλική και ηθική συμπαράσταση! Γιατί το πρώτο όνειρο για την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου είναι  να γίνει μία «οικογένεια», όλοι οι πιστοί μαζί! Αλλά πρώτα από όλους οικογένεια πρέπει να γίνουν οι ιερείς της και να γνωριστούν και να αποκτήσουν κοινές εμπειρίες αυτά τα «ειδικού σκοπού» κύτταρα της Μητροπόλεώς μας, τα κύτταρα των ιερατικών οικογενειών, που έπειτα θα αρχίσουν να μπολιάζουν τις ενορίες μας.

Η γιορτή ετοιμάστηκε με οργανώτρια την κα. Μάρη Τούρλα-Κουτούζου, την πρεσβυτέρα του αγαπητού και γνωστού σε όλους μας π. Νικολάου. Βέβαια ήταν περισσότερες οι πρεσβυτέρες που βοήθησαν στην άρτια οργάνωση της γιορτής. Η Μάρη ήταν αυτή που ξεκίνησε τη γιορτή με ένα μικρό διήγημα των Χριστουγέννων.

Ένα πανέμορφο μελωδικό τραγούδι από μία «παραμυθοπλάστρια» ήταν ! Η οποία άρχισε να αφηγείται παραμύθια που «έκοβαν την ανάσα» αλλά στο τέλος δίδασκαν σπουδαίες αρετές. Στο τέλος δε παρέσυρε άπαντες, μικρούς και μεγάλους, σε ένα συμμετοχικό παιχνίδι με κινήσεις και ήχους.

Και όταν τα παραμύθια τελείωσαν, ήρθε ο ταξιδιώτης των Χριστουγέννων. Για την ακρίβεια... ήρθε ο γιος του, γιατί ο μπαμπάς του αποκοιμήθηκε και μπέρδεψε τη λίστα των δώρων. Και άρχισε να κάνει ταχυδακτυλουργικά κόλπα που έκαναν όλους να ξύνουν το κεφάλι τους!

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πήρε το λόγο, αστειεύτηκε με τα παιδιά και ευχήθηκε στις ιερατικές οικογένειες η γέννηση του Χριστού να φέρει στα σπίτια τους ειρήνη και ευλογία. Κατόπιν, μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά, ιδιαιτέρως διαλεγμένα ανάλογα με την ηλικία τους, καθώς στη γιορτή συμμετείχαν από νήπια μέχρι έφηβοι του Λυκείου!

Και του χρόνου! Τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά κυρίως τέτοιες υλοποιήσεις είναι που δείχνουν τι σημαίνει «κοινωνία», η οποία ξεκινά από το κοινό Ποτήριο την Κυριακή το πρωί και ολοκληρώνεται στην κοινή χαρά την Κυριακή το βράδυ.