Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εντοπισμός εθελοντών για το έργου του Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Αναπήρων

Με εγκύκλιο σημείωμά της, το οποίο θα αναγνωστεί δύο συνεχόμενες Κυριακές από άμβωνος όλων των ναών της Μητροπόλεως, αναζητούνται εθελοντές για το έργο του Ε.Ι.Α.Α.

Ως γνωστόν στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Αναπήρων στο Ίλιον φιλοξενούνται άτομα κάθε ηλικίας με διάφορες σωματικές αναπηρίες που του στερούν όχι μόνο το δικαίωμα να εργαστούν και να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής αλλά ακόμα, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν καν την δυνατότητα να περπατήσουν και να καλύψουν βασικές προσωπικές τους ανάγκες.

Η παρουσία εθελοντών κοντά σους ανθρώπους αυτούς που δοκιμάζονται θα εκφράζεται περισσότερο με λίγη συντροφιά, δυο λόγια αγάπης και γενικά, πράγματα απλά, που δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο, χρήματα ή κόπο.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ανάγκη συμπαράστασης και βοήθειας δεν έχουν μόνο άνθρωποι ανήμποροι, ξεχασμένοι στα σπίτια τους. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος νοσηλεύεται σε κάποιο Ίδρυμα παύει να έχει ανάγκη από ένα λόγο παρηγοριάς, από μια παρουσία ανυπόκριτης αγάπης. Άλλωστε, καλά γνωρίζουμε ότι η τρέχουσα κρίση «κτύπησε» και τα νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτή την ομάδα εθελοντών παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον εφημέριο της ενορίας τους το συντομότερο δυνατόν και να δηλώσουν συμμετοχή.