Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Νεότητα

Στην Γ' και Δ' κατασκηνωτική περίοδο...

Ξεκίνησαν οι κατασκηνωτικές περίοδοι των κοριτσιών!

Στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως μετά από τις δύο πρώτες επιτυχημένες κατασκηνωτικές περιόδους του Ιουλίου 2012 - όπου έλαβαν μέρος 300 περίπου αγόρια - ξεκίνησαν τον μήνα Αύγουστο οι κατασκηνωτικές περίοδοι των κοριτσιών, στις οποίες η δύναμη των κατασκηνωτριών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Άγγιξε τον αριθμό των 250 ατόμων.

Ἐτσι στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για ακόμη μία φορά φέτος οι γεμάτες ζωντάνια φωνές των νέων της Μητροπόλεως Ιλίου εξακολουθούν να γεμίζουν την ατμόσφαιρα. Το γέλιο διαδέχεται τη χαρά και τα δύο εκφράζονται εξίσου έντονα στο πρόσωπο του καθενός χωριστά.

Οι δύο περίοδοι των κοριτσιών (Γ' περίοδος: Δημοτικού-Α' Γυμνασίου και Δ' περίοδος: Β' Γυμνασίου-Γ' Λυκείου) άρχισαν την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012.

Το Σάββατο το απόγευμα (11 Αυγούστου) ο πνευματικός υπεύθυνος π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιεροκήρυξ, τα μέλη του Γραφείου Νεότητος, η αρχηγός κ. Νταλιάνη Μαρία Δρ. Γεωπονικής, τα στελέχη και οι κατασκηνώτριες και το προσωπικό υποδέχθηκαν στην μεγάλη τραπεζαρία της κατασκήνωσης τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Αθηναγόρα με ολόθερμα χειροκροτήματα και πολύ ενθουσιασμό. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και έδωσε τα ονόματα των 12 ομάδων και το σύνθημα της κατασκήνωσης 2012: «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙ».

Η κατασκήνωση για τα παιδιά είναι μια μοναδική εμπειρία. Μέσα από τα σύγχρονα διαδραστικά παιχνίδια, τα βίντεο, τις καθημερινές δραστηριότητες, την εκκλησιαστική ζωή, το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, και την πνευματική αναστροφή ξεδιπλώνεται μπροστά τους και βιώνεται ο θησαυρός της πίστης μας.

Είμαστε ακόμη στην αρχή και οι εκπλήξεις δεν σταματούν!

Εμείς ένα έχουμε να πούμε Μ-Π-Ρ-Α-Β-Ο!  Ε-Υ-Γ-Ε !