Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
| Νεότητα

Το Τίμιο Ξύλο στις κατασκηνώσεις

Μέσα σε πνευματική ατμόσφαιρα προσμονής και κατάνυξης υποδέχθηκαν οι κατασκηνωτές και τα στελέχη των δύο κατασκηνωτικών περιόδων των αγοριών της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως  Ιερό τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, τμήμα  από τον άρραφο χιτώνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μέρος του τιμίου λίθου του Παναγίου Τάφου.

Τη μεγίστη αυτή ευλογία έφεραν στην κατασκήνωση δύο εκ των μελών της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους, ο ιερομόναχος πατήρ Αλέξιος με τη συνοδεία του μοναχού Νικήτα. Στη λαμπρή αυτή υποδοχή, οι κατασκηνωτές, τα στελέχη, αλλά και το προσωπικό που διακονεί την κατασκήνωση έπειτα από σύντομη δέηση προσκύνησαν με ευλάβεια τα ιερά αυτά τεμάχια, τα οποία εναποτέθηκαν στο χώρο της τραπεζαρίας της κατασκήνωσης.

Αξιοσημείωτη ήταν η ένταση με την οποία πολλοί κατασκηνωτές αισθάνθηκαν και βίωσαν την κατανυκτικότητα αυτών των στιγμών. Μετά το πέρας του δείπνου στο οποίο παρακάθισαν οι Αγιορείτες πατέρες, ακολούθησε πομπἠ  με τη συμμετοχή στελεχών και ιερέων οι οποίοι περιέφεραν τα ιερά τεμάχια με τη συνοδεία βυζαντινών ύμνων σε όλους τους χώρους της κατασκήνωσης καθαγιαζόντάς την.