Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ολοήμερη προκατασκηνωτική εκδρομή

Το Σάββατο 9 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας  πραγματοποίησε ολοήμερη προκατασκηνωτική εκδρομή των στελεχών της κατασκήνωσης στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων

της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήμο Αυλώνος, μετά την πρόσφατη αγορά τους. Στο χώρο αυτό θα φιλοξενηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι κατασκηνωτικές περίοδοι της Μητροπόλεώς μας.

Σκοπός της εκδρομής  ήταν η γνωριμία με τον χώρο και ο προσδιορισμός και καταμερισμός των χώρων χρήσεως για τους κατασκηνωτές και τα στελέχη, όταν θα  λειτουργήσει η κατασκήνωση.

Είναι γεγονός, ότι όλοι εντυπωσιάστηκαν από τις άρτιες εγκαταστάσεις. Μέσα σε αυτή, την παιδική πολιτεία υπάρχουν: τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, τέσσερα μπάσκετ, ένα βόλλεϋ και τέννις, καθώς επίσης χώροι για ιππασία, περιβαλλοντικό κέντρο, κέντρο εκμάθησης οδικής συμπεριφοράς, θέατρο, μίνι φάρμα, μίνι γκολφ, Ιερός Ναός, παιδικές χαρές. Επιπλέον οι θάλαμοι των παιδιών είναι όλοι κλιματιζόμενοι, για τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού.

Είναι αλήθεια ότι βλέποντας, όλα αυτά οι νέοι και οι νέες ξέκλεψαν λίγο χρόνο από τις εργασίες, για να ζήσουν την κατασκήνωση,  αφού με ηθικό ακμαίο και αντοχή ατελείωτη απόλαυσαν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Το μεσημέρι η πρεσβυτέρα κ. Δήμητρα Παναγακοπούλου είχε ετοιμάσει την τραπεζαρία. Το διαιτολόγιο πλήρες και η όρεξη μεγάλη.

Μετά το γεύμα υπήρξε ψυχαγωγία με παραδοσιακά και κατασκηνωτικά τραγούδια από τον Γιάννη Παναγακόπουλο, τον Κωνσταντίνο Χατζή και τα στελέχη.

Ο Γιάννης εκτός από τα φωνητικά του χαρίσματα ήταν εκείνος, που σχεδίασε με επιτυχία το φέϋγ-βολάν της κατασκήνωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρότι ως μαθητής της Β΄ Λυκείου είχε την εξεταστική του περίοδο.

Η εκδρομή έκλεισε το απόγευμα με αρχιερατικό εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Αθηναγόρου. Στον Εσπερινό έψαλλαν δύο χοροί τον ένα αποτελούσαν τα στελέχη των αγοριών και τον δεύτερο τα στελέχη της περιόδου των κοριτσιών. Στο τέλος ακολούθησε κέρασμα.

Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον π. Δημήτριο Παναγακόπουλο, τον ακούραστο πρεσβύτερο του γραφείου νεότητος, ο οποίος είχε μεταβεί με τα εκλεκτά στελέχη του στην κατασκήνωση από την παραμονή της εκδρομής για να ετοιμάσει τον χώρο και τα απαραίτητα.

Μας χαροποίησε πολύ η παρουσία του κ. Κουρεντή, οικονομικού συμβούλου του Μακαριωτάτου καθώς και του κ. Δικαιάκου Νικολάου, πολ. μηχανικού, οι οποίοι είναι οι κύριοι συντελεστές στην αγορά και απόκτηση του οργανωμένου χώρου των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Νοιώθουμε ευγνωμοσύνη απέναντί τους, διότι έτσι μπορούμε κι εμείς με την ευλογία και τις ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας να φιλοξενούμαστε στον χώρο αυτό.

Ευχόμαστε στα εκλεκτά μας στελέχη καλή δύναμη και καλή προετοιμασία για το ωραίο έργο της κατασκήνωσης!

Από το Γραφείο Νεότητος και το Αρχηγείο της κατασκήνωσης!