Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών

Πληροφορίες για το ναό
 

Διεύθυνση/θέση:

Κοιμήσεως Θεοτόκου 1
19014 Αφίδναι

 

 

Φωτογραφικό άλμπουμ Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αφιδνών.

Ιστορικό:

Οι Αφίδνες βρίσκονται βορειοανατολικά της Αττικής και απέχουν γύρω στα 35 χλμ από την Αθήνα. Το υψόμετρο του χωριού αρχίζει από τα 260 και φθάνει στα 650 μέτρα. Έχει πληθυσμό 3.500 κατοίκων περίπου. Μέχρι το 2010 ήταν αυτόνομη Κοινότητα και με τον νέο Νόμο του «Καλλικράτη» ανήκει στο δήμο Ωρωπού ως Δημοτική Ενότητα Αφιδνών. Έχουν ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και πολύ καλό κλίμα. Χαρακτηριστικό τους είναι τα είκοσι ένα (21) παρεκκλήσια που φανερώνουν το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων.
Πραγματικό στολίδι των Αφιδνών είναι ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που κοσμεί την κεντρική πλατεία. Χτίστηκε το 1954-55 στη θέση παλαιάς βασιλικής από τον αρχιτέκτονα Βασίλειο Νικολαΐδη κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε εφημερίου μακαριστού Σπυρίδωνος Μπακάλη και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Ο ρυθμός του Ναού είναι τρίκλητη βασιλική μετά τρούλου. Ο πρώτος αγιογράφος ήταν ο Στέφανος Αλμαλιώτης (μαθητής του Φώτη Κόντογλου) ο οποίος δυστυχώς δεν ολοκλήρωσε την αγιογράφιση. Το τέμπλο και οι λοιπές μαρμάρινες κατασκευές από Τηνιακό μάρμαρο είναι έργα του Ιωάννη Φιλιππότη.
Ξεχωριστά κειμήλια είναι οι περίπιστες εικόνες της Παναγίας Αφιδνιωτίσσης και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι οποίες αγιογραφήθηκαν το 1879 από τους Ιω. Ματθαίου - Ζ. Χατζή και κοσμούσαν το τέμπλο του παλαιού Ναού. Επίσης στο «ΠΑΝΤΕΙΟΝ» Πνευματικό Κέντρο του Ναού που εγκαινιάσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στις 2 Οκτωβρίου 2011, το οποίο λειτουργεί και ως Μουσείο, φυλάσσονται πολλές παλαιές εικόνες και άλλα κειμήλια.
Εντός του Ιερού Βήματος φυλάσσονται αποτμήματα ιερών λειψάνων του Αποστόλου Ανδρέου, του Αγίου Βλασίου, Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Του Αγίου Μερκουρίου, των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, Μελετίου του Νέου και της Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.
Ο Ιερός Ναός ιδρύθηκε ως Ενοριακός το 1858 σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα του Βασιλέα Όθωνα (ΦΕΚ 26/17-7-1858). Εγκαινιάσθηκε την 21η Οκτωβρίου 2012 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα. (Φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Ναού https://photos.app.goo.gl/wShhFHKL2W2N2Sbt7)

ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ: Αρχιμανδρίτες Επιφάνιος Σταυρινός, Σωσθένης Αστέριος. Πρεσβύτεροι Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Ιωάννης Πιτσογιάννης, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Βλάχος, Σπυρίδων Μπακάλης, Αθανάσιος Ελευθερόπουλος, Αναστάσιος Γαρατζιώτης, Νικόλαος Αλεξάνδρου, Παναγιώτης Κούκος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωακείμ Αμπατζίδης καθώς και ο έτι ζων Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Κογκάκης.

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ: Αγία Τριάδα (18ος αι.), Άγιος Μερκούριος (Κατσιμίδι 18ος αι.), Τίμιος Σταυρός, Άγιος Φανούριος, Άγιος Βλάσιος (18ος αι.), Άγιος Νικόλαος (16ος αι), Άγιος Γεώργιος (Σιδ. Σταθμός), Άγιος Ιωάννης (Κινέττα), Αγία Κυριακή (κοιμητήριο), Αγία Παρασκευή, Αγία Μαρίνα (19ος αι), Αγία Άννα, Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες (Ρέρα), Άγιος Μελέτιος (17ος αι), Άγιοι Θεόδωροι (13ος – 14ος αι.), Ζωοδόχος Πηγή (Μπελιούσι 12ος αι.), Άγιοι Ανάργυροι, Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Λιοσάτι – Κοκκινόβραχος 18ος αι.), Προφήτης Ηλίας (19ος αι.), Άγιος Αθανάσιος (16ος – 17ος αι.), Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου (Βασιλικό 2013), Άγιος Κωνσταντίνος (ερείπια σε ιδιωτικό χώρο παραπλεύρως Αγίου Αθανασίου 13ος – 14ος αι.)

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού

 

Εφημέριος:

Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Αναγνωστάκης (προϊστάμενος)

 

Τηλέφωνο:

22950 22 329

 

Τηλεομοιότυπο (Fax):

22950 22 329

Javascript is required to view this map.

Τελευταία Νέα

Αγρυπνία Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στις Αφίδνες

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Αφίδνες, για τη γιορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Προδρόμου

Στην περιοχή των διοδίων Αφιδνών βρίσκεται το γραφικό παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου, το οποίο πανηγυρίζει κατά την εορτή της αποτομής της κεφαλής του Αγίου.

Η πανήγυρις του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών

Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, ο οποίος πανηγυρίζει στην απόδοση της Εορτής, στις 23 Αυγούστου.

Πανήγυρις Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών πανηγυρίζει την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Η Αγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στις Αφίδνες

Στο ανεγερθέν επ' ονόματί της προ δεκαετίας παρεκκλήσιο στις Αφίδνες τελέστηκε η μνήμη της Αγίας Ειρήνης, ηγουμένης της Μονής του Χρυσοβαλάντου στην Κωνσταντινούπολη.

Πανήγυρις Αγίας Παρασκευής Αφιδνών

Το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Αφιδνών, το μεγαλύτερο από τα δεκάδες παρεκκλήσια του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, πανηγύρησε τη μνήμη της Αγίας, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020.

Πανήγυρις Προφήτου Ηλιού στις Αφίδνες

Στο ιερό παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία πανηγυρίσαν οι κάτοικοι των Αφιδνών την εορτή της πυρφόρου αναβάσεως του Προφήτη στον ουρανό, στις 20 Ιουλίου 2020.

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Μαρίνας στις Αφίδνες

Στο πανέμορφο πέτρινο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας εόρτασαν οι κάτοικοι των Αφιδνών τη μνήμη της Αγίας.

Μνήμη της Αγίας Κυριακής στις Αφίδνες

Εορτάστηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 η μνήμη της Αγίας Κυριακής της Μεγαλομάρτυρος, στο προσφάτως ανακαινισμένο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου Αφιδνών.

Εορτή των Αγίων Αναργύρων στις Αφίδνες

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιάνου στο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο, εντός του οικισμού των Αφιδνών.

«Σεμινάρια συγχωρητικότητας» στις Αφίδνες

Με αυτόν τον πολύ ευφυή και ευφάνταστο τίτλο προετοίμασε την ομιλία του ο π. Αντώνιος Καληγέρης, στην ομιλία που έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2019, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Απογευματινές συνάξεις στην Κοίμηση Θεοτόκου Αφιδνών

Ξεκινούν οι απογευματινές συνάξεις της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, μετά την Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Η πανήγυρις των Αφιδνών

Δείτε φωτογραφίες από τον πανηγυρικό Εσπερινό και τη λιτάνευση στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Πανήγυρις Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών

Την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Βάπτιση παιδιών στη Λίμνη Μπελέτσι

Μία ιδιαίτερη και κατανυκτική βάπτιση τελέστηκε στη Λίμνη Μπελέτσι στις Αφίδνες.

Μεγάλο πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής στις Αφίδνες

Το παραδοσιακά μεγαλύτερο πανηγύρι της περιοχής των Αφιδνών, μετά την πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουλίου 2019, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού.

Στην Ιπποκράτειο πολιτεία, του Αγίου Πνεύματος

Στο ενοριακό παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδας, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία τελέστηκε η πανήγυρη του Αγίου Πνεύματος, την Κυριακή και τη Δευτέρα 16 και 17 Ιουνίου 2019.

Ακολουθία του Νυμφίου (Μεγάλη Τρίτη)

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας κατά την Ακολουθία του Νυμφίου, τη Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019.

Ο Ακάθιστος Ύμνος στις Αφίδνες

Με επισημότητα και εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Κοπή βασιλόπιτας κατηχητικών συνάξεων στις Αφίδνες

Μία ζεστή γιορτή και μία εντυπωσιακή βασιλόπιτα ετοίμασαν τα παιδιά και οι κατηχητές τους για τη νέα χρονιά, 2019.

Ο αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Μπελέτσι στις Αφίδνες

Στις Αφίδνες και στην γραφική λίμνη Μπελέτσι τελέστηκε κατά τα Θεοφάνεια ο αγιασμός των υδάτων.

Ξεκίνησαν τα εσπερινά κηρύγματα στις Αφίδνες

Ξεκίνησαν τα εσπερινά κηρύγματα για το εκκλησιαστικό έτος 2018-2019 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε τελευταία Τετάρτη του εκάστοτε μήνα.

Πανήγυρις Αγ. Μαρίνας στις Αφίδνες

Καθ' όλα έτοιμο να υποδεχθεί τους προσκυνητές ήταν το όμορφο και πρόσφατα ανακαινισμένο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στις Αφίδνες!

Εκδήλωση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης στις Αφίδνες

Μία εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών.

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, τελέστηκε την Μ. Τρίτη η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στις Αφίδνες

Με την υποστήριξη της διεύθυνσης και των δασκάλων του σχολείου αλλά και της ενορίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποίησαν εκδήλωση με θεατρικά, ποιήματα και ύμνους για τους Τρεις Ιεράρχες.

Ομιλία και κοπή πίτας στις συνάξεις των Αφιδνών

Με την επίκαιρη ομιλία με θέμα τη ζωή και το έργο του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου ξεκίνησαν για το 2018 οι συνάξεις στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Ο αγιασμός στη λίμνη Μπελέτσι

Στην γραφική λίμνη Μπελέτσι που βρίσκεται στην Ιπποκράτειο Πoλιτεία, τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων κατά την εορτή των Θεοφανείων του 2018.

Πανηγύρισε το παρεκκλήσιο Αγ. Νικολάου Αφιδνών

Πανηγύρισε η ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών ένα από τα πολλά παρεκκλήσιά της, το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Αφιδνών.

Αγίου Μερκουρίου στις Αφίδνες

Ένα από τα λίγα παρεκκλήσια του Αγίου Μερκουρίου βρίσκεται στις Αφίδνες.

Νεανικές συνάξεις στις Αφίδνες

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται οι συνάξεις νέων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, με τον πατέρα Αντώνιο Καλλιγέρη.

Ξεκίνησε ο κύκλος ομιλιών στις Αφίδνες

Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα θα πραγματοποιείται ομιλία στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών και για το Εκκλησιαστικό έτος 2017-2018.

Το παρεκκλήσιο της αποτομής της κεφαλής του Προδρόμου

Ένα από τα πολλά παρεκκλήσια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών είναι και το παρεκκλήσιο της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού.

Εορτή οσ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Αφίδνες

Εικοσιδύο είναι τα παρεκκλήσια που υπάρχουν στην περιοχή των Αφιδνών και όλα ανήκουν στον Ι. Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Εορτή του Αγ. Γεωργίου στις Αφίδνες

Το μεγαλύτερο από τα πολλά παρεκκλήσια του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών ανακαινίστηκε και πανηγύρισε την εορτή του Αγίου Γεωργίου.

Στο παρεκκλήσιο του 14ου αι.

Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής Αφιδνών, κατά την ημέρα της πανηγύρεως.

Ο κ. Γανωτής στις Αφίδνες

Στο πλαίσιο των ομιλιών που γίνονται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, ο κος Κωνσταντίνος Γανωτής μίλησε στους συγκεντρωμένους πιστούς με θέμα το «αναστάσιμο πρόσωπο».

Από του Α' Χαιρετισμούς στις Αφίδνες

Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αφίδνες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, κατά την ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Παναγία.

Με κρύο αλλά μεγάλη προσέλευση ο Αγιασμός στη λίμνη Μπελέτσι

Στις Αφίδνες και στην γραφική λίμνη Μπελέτσι τελέστηκε για 8η συνεχή χρονιά ο αγιασμός των υδάτων.

Έναρξη σχολής γονέων στις Αφίδνες

Στην δημιουργία Σχολής Γονέων προχώρησε ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, όπως ανακοίνωσε ο εφημέριος του ναού και αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής, π. Τιμόθεος Αναγνωστάκης.

Από την αγρυπνία της Μυρτιδιώτισσας στις Αφίδνες

Αγρυπνία τελέστηκε στο παρεκκλήσιο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στις Αφίδνες, για την σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, την Παρασκευή 23/9/2016.

Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πανήγυρις Αφιδνών!

Στις 23 Αυγούστου 2016 πανηγυρίζει η ενορία των Αφιδνών, στην ημέρα της απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η Μεταμόρφωση στον Κοκκινόβραχο Αφιδνών

Στον παλιό οικισμό του Κοκκινόβραχου στις Αφίδνες βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το όμορφο πανηγύρι της Αγ. Μαρίνας στις Αφίδνες

Μέσα σε μία κατάφυτη περιοχή στις Αφίδνες, τελέστηκε o πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Μαρίνης στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Κεντρικού Ναού των Αφιδνών, της Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Εκδρομή των κατηχητικών συνάξεων των Αφιδνών στον Όσιο Μελέτιο

Στην Ιερά Μονή Οσίου Μελετίου στον Κιθαιρώνα ολοκλήρωσαν τη φετινή χρονιά οι κατηχητικές συνάξεις του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Πανηγύρισε το παρεκκλήσιο της Αγ. Τριάδας στις Αφίδνες

Μέσα στη φύση και με τη συμμετοχή πολλών φορέων της «Ιπποκρατείου πολιτείας» πανηγύρισε σήμερα 20 Ιουνίου 2016, εορτή του Αγίου Πνεύματος, το παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδας, μέσα στη δασώδη περιοχή της Πάρνηθας.

Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου στις Αφίδνες

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στις Αφίδνες, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο που ανήκει στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Η Αποκαθήλωση στην Κοίμηση Θεοτόκου Αφιδνών

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

Όρθρος Μ. Τετάρτης στις Αφίδνες

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, τελέστηκε η Ακολουθία του Νυμφίου, την Μ. Τρίτη το βράδυ, στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Κάλαντα του Λαζάρου στις Αφίδνες

Τα παιδιά της ενορίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών ψάλουν τα κάλαντα του Λαζάρου στο προαύλιο του ναού, ευχόμενα «Καλή Ανάσταση».

Ομιλία του Πρωτ. Αναστασίου Μπαστούνη

Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφιδνών μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Μπαστούνης, πρόεδρος του Ε.Σ. του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Στη λίμνη Μπελέτσι κι εφέτος ο αγιασμός των Θεοφανείων

Στις Αφίδνες και την γραφική λίμνη Μπελέτσι τελέστηκε το μεσημέρι των Θεοφανίων, ο αγιασμός των υδάτων.

«Πλάθουν κουλουράκια» τα παιδιά στις Αφίδνες!

Με χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και κατασκευές διασκέδασαν τα παιδιά στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών!

Πρώτη ομιλία στις Αφίδνες

Έγινε η πρώτη ομιλία που διοργανώνει ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών. Στη σύναξη αυτή, ομιλητής ήταν ο π. Αλέξιος Πετρίδης.

Στο γραφικό εκκλησάκι του Σταυρού στις Αφίδνες

Στο γραφικό παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού γιόρτασαν οι κάτοικοι των Αφιδνών τη μεγάλη γιορτή του Σταυρού.

Πανηγύρισαν τον Όσιο Μελέτιο τον νέο στις Αφίδνες

Στο ναΐδριο του Οσίου Μελετίου του εν Κιθαιρώνι στις Αφίδνες, εορτάστηκε απόψε Πανηγυρικά η μνήμη του.

Εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στις Αφίδνες

Η ενορία των Αφιδνών γιόρτασε την πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου στην όμορφη Εκκλησία του χωριού.

Πανήγυρις της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αφίδνες

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, η εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας.

Η πανήγυρις των Αφιδνών

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, βρίσκεται η καταπράσινη κωμόπολη των Αφιδνών (Κιούρκα).

Γιορτή λήξης κατηχητικών συνάξεων στις Αφίδνες

Μια ευχάριστη και επικοδομητική χρονιά τελείωσε για τις κατηχητικές συνάξεις του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Πρόσφορο έφτιαξαν τα παιδιά στις Αφίδνες

Μία ιδιαιτέρως δημιουργική και διδακτική δραστηριότητα διοργανώθηκε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Αγ. Τριάδος

Αυτή τη χρονιά ο καιρός ήταν σύμμαχος των Αφιδναίων και των επισκεπτών τους και η ρίψη του σταυρού στη λίμνη έγινε με κάθε επισημότητα.

Θεοφάνεια στη λίμνη Μπελέτσι (Αφίδνες, Πάρνηθα)

Στην πανέμορφη λίμνη Μπελέτσι στους πρόποδες της Πάρνηθας, στις Αφίδνες, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Στις 21/10 τα εγκαίνια του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα γίνουν από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Φωτογραφίες